Connect with us

Fapt divers

Pământul va avea o înfăţişare asemănătoare cu cea a lui Venus

Peste aproximativ 4 sau 5 miliarde de ani, hidrogenul va dispărea din compoziţia Soarelui.

Published

on

Temperatura de la nivelul planetei noastre va creşte extrem de mult în următoarele câteva miliarde de ani.

La fel ca oricare altă planetă, Terra va fi distrusă la un moment dat. Fie că va intra în coliziune cu un alt obiect cosmic, fie că va fi înghiţit de o gaură neagră sau va fi bombardat de asteroizi, Pământul va trebui să îşi cunoască sfârşitul. În eventualitatea în care niciunul dintre fenomenele menţionate anterior nu va avea loc, cercetătorii de la Universitatea din Sussex, Regatul Unit, susţin că totul se va  termina atunci când astrul solar îşi va încheia activitatea.

Experţii spun că, la fiecare 1 miliard de ani, temperatura Soarelui creşte cu câte 10%. Acest fenomen determină evaporarea apei de pe suprafaţa Terrei şi acumularea ei în atmosferă. Aici, apa acţionează sub forma gazelor cu efect de seră, accelerând procesul de evaporare a apei din mări şi oceane.

download-4

Specialiştii estimează că, peste aproximativ 3,5 miliarde de ani, temperatura de pe Pământ va fi cu 40% mai mare decât cea actuală. Din acest motiv, apa din mări şi oceane va dispărea complet, gheţarii se vor topi, iar planeta noastră va avea o înfăţişare asemănătoare cu cea a lui Venus.

Soarele funcţionează în timp ce în miezul său atomii de hidrogen ard şi apar atomi de heliu. Pe parcurs ce astrul este saturat cu atomi de heliu, dimensiunile sale se reduc, iar reacţiile de fuziune nucleară din interiorul său sunt accelerate.

Cercetătorii spun că, peste aproximativ 4 sau 5 miliarde de ani, hidrogenul va dispărea din compoziţia Soarelui, iar acesta va începe să ardă heliu. Din acel moment, astrul va deveni un gigant roşu, îşi va pierde capacitatea de a susţine planetele pe orbita sa, iar obiectele cosmice fie sunt propulsate în spaţiul cosmic, fie se vor îndrepta spre Soare. Experţii susţin că, în oricare dintre cazuri, planeta noastră va fi distrusă.

 

Sursă: Descopera

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: