Connect with us

Sport

Pandurii contesta arbitrajul din finala Cupei Ligii

Clubul Pandurii Târgu Jiu solicită CCA să nu mai delege arbitri din Bucureşti la meciurile cu formaţiile din Capitală

Published

on

Clubul Pandurii Târgu Jiu solicită CCA să nu mai delege arbitri din Bucureşti la meciurile cu formaţiile din Capitală, după ce s-a considerat dezavantajat de brigada de la finala Cupei Ligii, pierdută, cu scorul de 0-3, în faţa Stelei. Pandurii îi reproşează brigăzii de arbitri faza din minutul 2 din meciul de miercuri, în care asistentul Mircea Grigoriu nu a semnalizat un ofsaid la stelistul Alexandru Chipciu.

Iată comunicatul postat, joi, pe site-ul oficial al grojenilor:

“Deciziile luate aseară de brigada de arbitri ce a oficiat la finala Cupei Ligii Adeplast, Steaua – Pandurii, au influenţat rezultatul final. În minutul 2. a fost mai întâi OFSAID la Chipciu, un ofsaid elementar nesemnalizat de asistentul FIFA Mircea Grigoriu, pentru ca în aceeaşi fază Breeveld să şuteze în pământ iar arbitrul Adrian Comănescu să dicteze PENALTY. Comănescu n-a arătat penalty în primă fază, ci ofsaid în ultima parte a fazei după şutul lui Breeveld iar apoi a revenit, probabil după o consultare cu arbitrul adiţional Andrei Chivulete, şi a dictat lovitură de pedeapsă. Nu acuzăm de rea voinţă, dar cu greu pot fi acceptate două astfel de erori URIAŞE în aceeaşi fază. Ca urmare a acestor greşeli, Pandurii Târgu Jiu a început practic jocul de la 0-1. Tot planul tactic gândit de staff-ul tehnic, şi gata să fie pus în practică de jucători, a fost dat peste cap de erorile comise de arbitri. Ne este greu să înţelegem cum la o finală de Cupă a Ligii a fost desemnat de CCA să arbitreze un central fără ecuson FIFA ! Greu de înţeles delegarea lui Comănescu şi din alt punct de vedere, acesta fiind arbitrul care ne-a condus la partida de la Chiajna din urmă cu numai 3 săptămâni, partidă în care, alături de asistentul Ciprian Danşa, a luat o serie de decizii ce au defavorizat echipa noastră în timpul jocului. Ne pare rău pentru fanii noştri, pentru jucători, pentru spectacolul finalei că rezultatul şi desfăşurarea jocului au fost influenţate de brigada condusă de Adrian Comănescu.

Cerinţă – pe viitor, clubul Pandurii Târgu Jiu va solicita Comisiei Centrale de Arbitri ca la meciurile împotriva echipelor bucureştene să nu mai fie arbitraţi de arbitri din Bucureşti (contra Stelei în finala Cupei Ligii, ambii arbitri asistenţi, Mircea Grigoriu şi Adrian Ghinguleac, precum şi adiţionalii Andrei Chivulete şi Marcel Bîrsan, au fost din Bucureşti)”, se arată în comunicatul postat, joi, pe site-ul oficial al grojenilor, www.panduriics.ro.