Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Emily Blunt!

În anul 2007 a cîștigat Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță.

Published

on

Emily Blunt, pe numele său complet Emily Olivia Leah Blunt, este actriță din Marea Britanie, născută pe 23 februarie 1983. Este cunoscută în special pentru rolul din filmul My summer of love (2004), pentru care critica de specialitate a apreciat-o și a intrat în atenția publicului.

emily-blunt-edge-of-tomorrow-1Pentru rolul din filmul Diavolul se îmbracă de la Prada (2006) a fost nominalizată la Premiile Globul de Aur și BAFTA. A jucat atât în producții americane cât și în unele englezești.

 În anul 2007 a cîștigat Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță  în miniseria de televiziune Gideon’s Daughter.

S-a născut la Londra și este al doilea din cei patru copii ai Joannei (o fostă actriță și profesoară de engleză) și Oliver Blunt (avocat). Face actorie de la 16 ani, de când a fost descoperită de un agent și astfel și-a început cariera.g;pb

A fost împreună cu Michael Bublé, un cânăreț canadian, pe care la cunoscut la premiile televiziunii australiene Logie. Mai mult, Emily a și înregistrat împreună cu partenerul său de atunci mai multe piese de pe albumul „Call Me Irresponsible”.

 

 

 

Surse: ro.wikipedia.org, cosmopolitan.ro