Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Enrique Iglesias

Iglesias a vândut la nivel mondial peste 159 de milioane de albume, fiind cel mai bine vândut artist spaniol al tuturor timpurilor.

Published

on

Enrique Iglesias (n. Enrique Miguel Iglesias Preysler pe 8 mai 1975 în Madrid, Spania) este un cântăreț, cantautor, manechin, actor, muzician și producător muzical de origine spaniolă.

Fiind fiul renumitului cântăreț de muzică latino Julio Iglesias și al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler, Enrique a debutat odată cu apariția albumului care îi poartă numele, lansat în anul 1995. Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare. Până în anul 2000, Enrique a mai lansat două albume în limba spaniolă: Vivir (1997) și Cosas del Amor, dar și unul în limba engleză, intitulat Enrique. Cele trei materiale discografice au primit peste unsprezece discuri de platină și au fost comercializate în șaptesprezece milioane de exemplare.

În ultimul deceniu, Enrique Iglesias a mai lansat patru albume de studio, trei dintre ele fiind în limba engleză. Cântece precum „Bailamos”, „Hero”, „Be with You” sau „Do You Know? (The Ping Pong Song)” au câștigat cele mai înalte poziții ale clasamentelor de specialitate, Iglesias fiind unul dintre cei mai apreciați cântăreți contemporani.

În anul 2008, Enrique Iglesias a lansat două albume de compilație, ce conțin cele mai cunoscute cântece ale sale, unul în limba engleză — Greatest Hits și unul în spaniolă — Enrique Iglesias: 95/08 Éxitos. Cele două discuri au fost primite bine atât de public cât și de critici, înregistrând vânzări cumulate de peste un milion de exemplare.

Răsplata prestației muzicale de calitate a lui Enrique Iglesias este reprezentată de cele șase premii Billboard câștigate în anul 2009, dar și de cele peste șaizeci de milioane de înregistrări vândute la nivel internațional.

Iglesias a vândut la nivel mondial peste 159 de milioane de albume, fiind cel mai bine vândut artist spaniol al tuturor timpurilor. De-a lungul carierei sale, Enrique a avut peste 150 de hit-uri in toate topurile Billboard. Deține și recordul a 27 de piese în limba spaniolă în topul Billboard Hot Latin Tracks.

La începutul acestui, Iglesias a mers în Cuba pentru a filma clipui piesei Subeme la Radio. Artistul a filmat câteva scena pe un autobuz în centrul vechii Havana, dar și în alte zone ale țării, arătând pofta de viața a cubanezilor. Videoclipul lansat oficial pe 24 februarie 2017 spune povestea de dragoste dintre Enrique și o cubaneză.