Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Hugh Hefner

Hefner s-a reinventat ca fiind un bon vivant sofisticat și man about town, un stil de viață pe care el l-a promovat în revista sa.

Published

on

Hugh Marston Hefner (n. 9 aprilie 1926) este un publicist american, fondator și director de creație al Playboy Enterprises. 

În timp ce lucra drept copywriter pentru revista Esquire, el și-a dat demisia în ianuarie 1952, după ce i-a fost refuzată o mărire de 5$. În 1953, și-a vândut mobile pentru 600$ și a strâns 8000$ de la 45 de investitori – inclusiv 1000$ de la propria mamă („Și nu pentru că ea avea vreo speranță cu respectiva afacere” după cum a declarat el pentru E! în 2006. „Ci pentru că avea încredere în fiul său”) – pentru a lansa Playboy. Prima ediție, publicată în decembrie 1953, o avea în centrul atenției pe Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949. Hefner, care nu a întâlnit-o niciodată pe Monroe, este proprietarul criptei de lângă aceasta din Westwood Village Memorial Park Cemetery.

Hefner s-a căsătorit cu studenta de la Northwestern University, Mildred Williams în 1949. Au avut doi copii, Christie și David (născut la 30 august 1955). Înainte de căsătorie, Mildred i-a mărturisit că a avut o aventură în timpul în care el era în armată; Hefner numind acel moment „cel mai devastator moment al vieții mele”. Un reportaj din 2006 E! True Hollywood Story, a scos la iveală faptul că din cauza vinei datorată infidelității, Mildred i-a permis să se culce cu alte femei, sperând ca astfel să poată păstra căsătoria. Au divorțat în 1959.

Hefner s-a reinventat ca fiind un bon vivant sofisticat și man about town, un stil de viață pe care el l-a promovat în revista sa, precum și în cele două show-uri de televiziune pe care le găzduia, Playboy’s Penthouse (1959–1960) și Playboy After Dark (1969–1970).

Hefner a fost exponentul unor opinii liberale. Pe 4 iunie 1963, el a fost arestat pentru vinderea de literatură obscenă, după ce o ediție Playboy ce conținea fotografii nud ale lui Jayne Mansfield a fost publicată. Juriul nu a putut să ajungă la un verdict.

Premiul Hugh Hefner First Amendment Award a fost creat de către Christie Hefner „pentru a-i răsplăti pe acei indivizi care au adus contribuții semnificative la vitalul efort de a proteja și de a îmbunătăți Primul Amendament pentru americani.” El a donat și a contribuit la atragerea de fonduri pentru Partidul Democrat.

Hefner a donat 100 000$ Școlii de artă cinematografică de la University of Southern California, pentru a crea un curs numit „Cenzura la Cinema”, precum și 2 milioane de dolari pentru a face un post pentru studierea filmului american.

Hefner contribuie și la activități caritabile din afara politicii și publicațiilor, organizând petreceri de strângeri de fonduri pentru Much Love Animal Rescue, precum și pentru Generation Rescue , și o organizație legată de studierea autism-ului, sprijinită de Jenny McCarthy.

The Age a raportat în octombrie 2008 faptul că Hefner vinde bilete la faimoasele petreceri pline de celebrități, pentru prima dată, datorate problemelor legate de cash-flow pe care Playboy Enterprises le-a suferit, printre care scăderea tirajelor Playboy, scăderea valorii acțiunilor, precum și noilor afaceri care încă nu au început să aducă profituri.