Connect with us

Fapt divers

 Personalitatea zilei- Jean Dujardin

Nascut pe 19 iunie 1972, Jean Dujardin, a fost nominalizat in anul 2012 pentru premiul Oscar al celui mai bun actor în rol principal.

Published

on

Jean Dujardin este un actor francez și comic. Nascut pe 19 Iunie 1972, într-o suburbie a Parisului, la Rueil-Malmaison, după terminarea școlii Dujardin lucrează ca lăcătuș în compania de construcții a părinților lui. Își începe cariera actoricească  în armată, iar apoi dă spectacole tot singur în diverse baruri și cabarete din Paris. Este remarcat pentru prima dată în 1996 într-un spectacol al talentelor franțuzești în actorie cu subiectu lGraines de star, ca a prticipant al grupului de comici Nous C Nous, asociați cu teatrul Carré blanc. Apoi, în 1999-2003,  devine steaua serialului TV comic Un gars, une fille, având-o drept parteneră pe viitoarea lui soție Alexandra Lamy.

A lucrat cu regizorul parizian Michel Haznavicius în parodiile de spionaj OSS 17 în 2006. În 2011 este actorul din rolul principal de George Valentin în filmul alb-negru, fără sonor,  L’ Artist, recent premiat la BAFTA 2012 cu premiul pentru cel mai bun film și cel mai bun actor. A fost premiat și cu un Golden Globe pentru cel mai bun actor în  L’ Artist. Același film a fost premiat la Festivalul Filmului de la Cannes în 2011, iar Jean Dujardin a primit la Cannes premiul pentru cel mai bun actor.

În 2012 este nominalizat și pentru premiul Oscar al celui mai bun actor în rol Are deja mai mult de o duzină de premii acordate pentru actorie (comedie) și a fost nominalizat pentru 20 de premii noi.