Connect with us

Regional

„PLANTEAZĂ UN COPAC – SĂDEȘTE O SPERANȚĂ!” – Campanie Radio Oltenia-Craiova și Direcția Silvică Dolj

Published

on

Radio România Oltenia Craiova continuă și anul acesta campania „Plantează un copac – sădește o speranță!”, campanie inițiată în urmă cu peste un deceniu, marcând astfel „Luna Plantării Arborilor”.

În această dimineață a avut loc o acțiune de împădurire pe raza Ocolului Silvic Poiana Mare, care a și dat startul activităților ce se vor desfășura pe întreaga perioadă a „Lunii Plantării Arborilor”. La acțiune au participat zeci de voluntari  de la  Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj și Brigada Mobilă de Jandarmi Craiova, militari de la Brigada Multinațională Sud-Est, studenți ai Universității din Craiova, pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj, elevi de la Liceul Teologic Adventist Craiova.

Sub atenta supraveghere a silvicultorilor, în terenul deja pregătit, au fost plantați aproximativ 550 de puieți de plop euroamerican pe o suprafață de peste 1 hectar.

Dănuț Rățoiu – purtător de cuvânt la Direcția Silvică Dolj:

Pompierii militari doljeni s-au bucurat să ofere o mână de ajutor în zona ce necesita a fi împădurită, pe raza satului  Pisculeţ, comuna Poiana Mare, judeţul Dolj.

Florin Cocoșilă – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „OLTENIA” al Județului Dolj:

Un aport deosebit la plantarea celor peste 500 de puieți, și-au adus și militarii Brigăzii Multinaționale Sud – Est care, și în acest an, au răspuns PREZENT la chemarea noastră.

Plutonier major Iulian Făroiu – subofițer specialist, compartimentul informare și relații publice:

Studenții Universității din Craiova au fost și ei prezenți pentru a învăța din practică.

Ștefania Teona Popescu – studentă a Facultății de Agronomie, specializarea Silvicultură:

Radio Oltenia Craiova și Direcția Silvică Dolj le mulțumesc tuturor celor care, astăzi, au dat startul „Lunii Plantării Arborilor” și au pus bazele unui nou trup de pădure în comuna Poiana Mare.