Connect with us

Sport

PLAY-OFF: CS U Craiova – CFR Cluj (avancronică)

Sâmbătă, 1 aprilie, ora 20.30

Published

on

10 victorii, o remiză şi doar două înfrângeri este palmaresul oltenilor în meciurile considerate pe teren propriu din ediţia curentă.

Clujenii au un început de an 2017 foarte bun, cu cinci succese, un rezultat de egalitate şi doar o partidă pierdută (12 martie 2017, FC Steaua – CFR 0-2).

CFR a marcat cel puţin un gol în 24 dintre cele 28 de meciuri jucate în sezonul actual, o cifră pe care o mai găsim doar în dreptul celor de la FC Steaua. De asemenea, craiovenii au marcat cel puţin un gol în 12 dintre cele 13 partide considerate acasă.

-Gruparea antrenată de Vasile Miriuţă a reuşit 16 goluri din faze fixe, locul 1 la acest capitol (CS U Craiova – 9 goluri).

CS U Craiova şi CFR Cluj s-au mai întâlnit de opt ori în Liga 1 Orange, de trei ori s-au impus oltenii, de două ori clujenii, iar trei jocuri s-au încheiat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – CS U Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cîrţu.

Întâiul succes din contul Craiovei s-a consemnat în ultima rundă a ediţiei 2014-2015, pe 30 mai, 3-0 pe „Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Băluţă. Victoria i-a urcat pe „alb-albaştrii” un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe 3.

A urmat întâlnirea din 4 octombrie 2015, CFR – CS U Craiova 1-2. Beleck a deschis scorul la startul reprizei secunde, dar craiovenii, graţie lui Rocha (minutul 79) şi Dumitraş (minutul 92), au întors rezultatul, reuşind o victorie spectaculoasă, în urma unui joc de un nivel foarte bun.

Ardelenii şi-au luat revanşa pe 27 februarie 2016, când s-au impus în Bănie prin golul înscris de Cristi Bud.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26.05.2016, CFR Cluj – CS U Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.

Ultima dispută a avut loc pe 9 decembrie 2016, CS U Craiova -CFR 2-1 (Zlatinski, Gustavo / Bud).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CS U Craiova – 25 ani; CFR Cluj – 27 ani şi o lună.

 

Sâmbătă, 1 aprilie, ora 20.30, Stadion „Nicolae Dobrin” Piteşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro