Connect with us

International

Poliţiştii newyorkezi vor putea să poarte bărbi şi turbane

Lungimea maximă permisă a bărbii ar trebui să fie 5 cm.

Published

on

Poliţiştii newyorkezi vor putea de acum înainte să poarte bărbi şi turbane, în acord cu religia lor, dacă este cazul, măsură cerută de mai mult timp de agenţii sikh şi de musulmani, relatează AFP. „Schimbăm regulile pentru ca toţi cei care vor să intre în cea mai bună poliţie a ţării să o poată face”, a declarat şeful poliţiei din New York (NYPD), James O’Neill. „Vrem ca NYPD să fie cât mai integrată posibil şi cred că măsura va contribui mult la aceasta”, a adăugat el, într-un discurs în faţa noii promoţii a Şcolii de poliţie din New York, citat de presa americană.

Doar câteva poliţii municipale americane autorizează respectarea acestor cutume religioase, precum Washington şi Riverside în California, potrivit The New York Times. Poliţiştii newyorkezi sikh, care vor face cerere în acest sens, vor putea de acum înainte să poarte turbane de lungime normală, cu condiţia ca ele să fie albastre, în timp ce până acum ei erau obligaţi să se limiteze la mici turbane pe care le ţineau sub caschetă.   Poliţiştii sikh şi musulmani vor putea de asemenea să poarte bărbi cu o lungime de până la 1,3 cm.

Aceste schimbări intervin după ce un poliţist musulman a depus plângere împotriva poliţiei în cursul verii trecute pentru că fusese suspendat fiindcă a purtat barbă mai lungă decât prevedea regulamentul. Poliţistul respectiv, Masood Syed, a estimat totuşi că noul regulament nu merge suficient de departe şi că lungimea maximă permisă a bărbii ar trebui să fie 5 cm, potrivit CNN.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: