Connect with us

International

Portretul atacatorului din Texas: a fost membru al Forțelor Aeriene SUA

Tânărul a fost căsătorit cu Danielle Shields și…

Published

on

David Patrick Kelley, în vârstă de 26 de ani, a fost identificat ca fiind cel care a deschis focurile asupra enoriașilor dintr-o biserică baptistă din Texas, scrie CNBC.

Două surse oficiale au declarat că șoferul, care a intrat duminică într-o biserică baptistă din Sutherland Springs, Texas și a deschis focurile asupra civililor neînarmați, s-ar numi Devin Patrick Kelley, scrie CNN.

Bărbatul este suspectat că ar fi autorul atacului din Texas, care a curmat 26 de vieți, printre victime numărându-se o copilă de doi ani, o femeie însărcinată și fiica pastorului, în vârstă de 14 ani.

În vârstă de 26 de ani, Kelley a fost membru al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ann Stefanek. A servit în pregătirea logistică la Baza Forțelor Aeriene Holloman din New Mexico, începând cu anul 2010.

Tânărul a fost căsătorit cu Danielle Shields și cei doi au un copil împreună. Soacra sa, Michelle Shields, pare să fi fost una dintre enoriașele prezente în biserica baptistă și era prietenă pe rețeaua de socializare cu soția pastorului.

Kelly a fost citat în Tribunalul Marțial în 2012 pentru două încălcări ale articolul 128 din Uniform Code of Military Justice. În plus, acesta a fost acuzat că și-a lovit soția și copilul, fiind condamnat la 12 luni de închisoare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Kelley a fost, de asemenea, profesor și a predat Studii Biblice. Conținutul paginii sale de Facebook, care a fost ștearsă de către FBI, demonstra faptul că avea o fascinație față de arme.

Un fostul coleg de clasă îl descrie ca fiind ”înfiorător”, “nebun” și “rătăcit”, care a început recent să vorbească despre ateism și să lupte pe rețelele de socializare.

Kelley a fost găsit mort în mașina sa, având o plagă împușcată, a informat un oficial citat de CNN.

Poliția investighează dacă atacatorul a acționat în numele unui grup militar local.

Kelley a cumpărat pușca Ruger AR-556 în aprilie 2016 de la un magazin de la Academia Sport & Outdoors din San Antonio, a declarat un oficial al forțelor de ordine pentru CNN.

Când Kelley a completat documentele de achiziționare a armei, acesta a declarat că nu a avut incidente. În plus, el a scris o adresă din Colorado Springs, atunci când și-a procurat arma.

sursa:stirileprotv.ro