Connect with us

Fapt divers

Povestea impresionantă a unei tinere care a urcat pe Kilimanjaro, deși și-a pierdut ambele picioare

Published

on

O tânără din Statele Unite a demonstrat că nimic nu este imposibil.

Şi-a pierdut ambele picioare într-un accident, dar nu a renunţat la visul de a urca pe Kilimanjaro. Impresionanta poveste a devenit subiectul unui film documentar.

Mandy Horvath, alpinistă: Dacă crezi că poţi sau te gândeşti că nu poți, cel mai probabil ai dreptate. Sunt o mulţime de oameni cărora le-am demonstrat că se înşală.”

Mandy are 28 de ani, iar în urma cu şapte ani şi-a pierdut ambele picioare într-un accident teribil. A fost găsită pe o cale ferată, cu ambele picioare retezate de tren. Nu-şi mai aminteşte cum a ajuns acolo. Au urmat ani grei de depresie şi de adaptare. Dar nu s-a dat bătută. În perioada de recuperare şi-a dorit enorm să se reîntoarcă la una dintre iubirile vieţii ei… muntele. Şi-a propus să ţintească cât mai sus posibil. Aşa că a decis să urce pe …. Kilimanjaro.

Mandy Horvath, alpinistă: „Eram extrem de îngrijorată şi îmi era teamă că n-am să ajung în vârf. Pe lângă faptul că mă târăsc în mâini… trebuie să îmi susţin întreaga greutate a corpului în braţe, în urcare.”

Bineînţeles că lucrurile nu s-au întâmplat peste noapte. Ca să poată escalada faimosul munte din Africa a avut nevoie de mulţi ani de antrenament. A început treptat, cu trasee mai uşoare, în munţii din vestul Statelor Unite. Până când a simţit că este pregătită pentru marea cucerire.

Mandy Horvath: „Este ceva ce necesită mai mult decât ai putea anticipa efectiv. Dar, de cele mai multe ori, acestea sunt experienţe pe care le poţi trăi doar o singură dată în viaţă. Să urmez calea uşoară nu a fost niciodată punctul meu forte.”

A traversat păduri tropicale, a trecut peste gheţari şi prin deşerturi încinse până a ajuns peste 5.800 de metri înălţime, pe muntele Kilimanjaro. Şi nu s-a gândit nicio secundă să renunţe. I-au fost alături câţiva prieteni, dar a urcat fără ajutor, cu propriile-i forţe şi cu multă răbdare.

Mandy Horvath: „Ia lucrurile mai încet. Pas cu pas. Fii mai blând cu tine.”

Experienţa tinerei, care i-ar putea inspira pe mulţi, va deveni subiectul unui documentar numit “Viaţa în urcare”, aflat deja în lucru.

sursa: stirileprotv.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: