Connect with us

International

Președintele Emmanuel Macron sare în apărarea lui Gerard Depardieu, denunţând o „vânătoare de oameni”

Published

on

Preşedintele francez Emmanuel Macron îl apără pe actorul Gerard Depardieu, acuzat de viol și agresiune sexuală, denunţând o „vânătoare de oameni”. Un reportaj, difuzat recent, îl arată pe starul francez folosind cuvinte misogine şi jignitoare la adresa unor femei.

Emmanuel Macron a contrazis-o de Rima Abdul Malak, ministrul Culturii, care a anunţat, vinerea trecută, că o „procedură disciplinară” va fi declanşată de Marea Cancelarie a Legiunii de Onoare împotriva actorului, vizat de două plângeri, în Franţa, pentru viol şi agresiune sexuală şi pus sub acuzare în cele două cazuri. Actorul respinge acuzaţiile. „Există un lucru pe care nu-l voi face niciodată, aceasta este vânătoarea de oameni. Detest asta”, a răspuns şeful statului francez, la canalul de televiziune France5, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Preşedintele Republicii s-a declarat „mare admirator al lui Gerard Depardieu (…), un imens actor”. „El a făcut ca Franţa să fie cunoscută, marii noştri actori, marele noastre personaje, în întreaga lume (…) Franţa se mândreşte cu el”, a spus Macron. În aceeaşi emisiune, Rima Abdul Malak a apreciat că afirmaţiile actorului, incluse în reportaj, „fac Franţa de ruşine”.

Preșțedintele Franței, însă, nu este de acord cu retragerea Legiunii de Onoare: „Este un ordin asupra căruia eu sunt de fapt cel care decide (…) Prin urmare, nu pe baza unui reportaj sau a vreunui lucru se retrage Legiunea de Onoare unui artist”.

Declaraţiile lui Emmanuel Macron au fost imediat criticate de lideri politici de stânga şi ecologişti din Franţa.

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional7 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional8 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional8 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional8 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional8 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

https://open.spotify.com/show/1WUzd1LXbSjHpjdUetCiVn

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON