Connect with us

Evenimente

Profesori craioveni premiați cu aur pentru cea mai bună invenție în domeniul sănătății!

„Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold, bazat pe materiale inteligente“ a obţinut trofeul pentru cea mai bună invenţie internaţională în domeniul social şi al calităţii vieţii.

Published

on

Profesori de la Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie au primit Marele trofeu pentru cea mai bună invenţie internaţională în domeniul Sănătăţii la Salonul Internaţional de invenţii IPITEX 2018 din Thailanda.

„Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold, bazat pe materiale inteligente“ a obţinut trofeul pentru „Cea mai bună invenţie internaţională în domeniul social şi al calităţii vieţii, singurul de acest fel acordat în Europa.

Invenția a fost realizată de prof. univ. dr. Daniela Tarniță și prof. univ. dr. Dan Tarniță, o echipă de succes atât în cadrul proiectelor de cercetare și inventică, cât și în viața de zi cu zi 🙂

Cei doi au povestit la emisiunea Pulsul Zilei totul despre experiența lor la IPITEX, dar și despre procesul unei invenții și munca depusă de la idee la prototip:

Invenția care a obținut marele premiul al IPITEX 2018 nu este singura pe care echipa de inventatori a prezentat-o în cadrul salonului. O „proteză de cot de tip balama sferică“ și un „sistem de plăci modulare pentru osteosinteza fracturilor oaselor lungi şi metoda de utilizare a acestora“ le-au adus și alte premii celor doi profesori craioveni:

 

 

%d blogeri au apreciat: