Connect with us

Regional

Proiectul derulat de APAREGIO Gorj S.A. din fonduri europene nerambursabile atinge un prim prag de maturitate

Published

on

Proiectul derulat de APAREGIO Gorj S.A. din fonduri europene nerambursabile atinge un prim prag de maturitate, conform unui anunț al operatorului de apă și canal din Gorj.

Săptămâna trecută Comisia Europeană a emis Decizia de aprobare a contribuției financiare la Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj pentru un cost eligibil de aproape 20 de milioane de euro. Emiterea acestei decizii reprezintă o bornă obligatorie în vederea etapizării proiectului în scopul continuării finanțării acestuia din fondurile alocate prin Programul Dezvoltare Durabilă.

Lucrările din cadrul proiectului vor fi realizate în 69 de localități din județ, grupate în 14 sisteme de alimentare cu apă. Aparegio Gorj s-a obligat să majoreze tarifele în etape pentru a amortiza investiția.

În momentul de față, prețul pentru un metru cub de apă/canal în Gorj este de peste 14 lei. Este anunțată încă o creștere a tarifului de apă-canal, conform planificărilor asumate în cadrul Proiectului de modernizare cu fonduri europene a rețelelor de utilități din Gorj.

A consemnat Isabela Stama Ioan, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: aparegio.ro

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON