Connect with us

International

Propuneri privind permisul de conducere (audio)

Noile propuneri prevăd ca sancţiunile pentru infracţiuni săvârşite de un şofer într-un stat să poată fi puse în aplicare în toate statele membre

Published

on

Responsabili europeni au prezentat ieri mai multe propuneri de modernizare a normelor privind permisele de conducere, inclusiv introducerea unui astfel de document digital, valabil în întreaga Uniune. Noile propuneri prevăd ca sancţiunile pentru infracţiuni săvârşite de un şofer într-un stat să poată fi puse în aplicare în toate statele membre. În felul acesta, conducătorii auto care primesc amenzi într-o ţară comunitară nu vor putea eluda plata pe motiv că locuiesc în alta. La fel se va întâmpla şi în cazul retragerii permisului. Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean:

Conform aceloraşi propuneri, tinerii vor putea obţine carnetul de şofer începând cu vârsta de 17 ani, având însă obligaţia de a conduce doar însoţiţi. Odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, ei vor putea conduce singuri şi, totodată, să devină şoferi profesionişti, a transmis corespondentul RRA la Bruxelles, Bogdan Isopescu.