Connect with us

Evenimente

Radio Oltenia, printre laureații Premiilor Fundației „Niște Țărani” (galerie foto)

Published

on

Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „NIȘTE ȚĂRANI”, consecventă principiilor sale de a evidenția și de a pune în lumină creațiile și realizările din diferite domenii, care au în centrul atenției mediul rural și țăranul român, a acordat, și în acest an, premii naționale pentru a răsplăti contribuția unor personalități culturale, literare, artistice sau jurnalistice, din administrație sau din mediul de afaceri, la pregătirea și formarea în România a unui nou univers spiritual țărănesc.

Ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundației s-a desfășurat, astăzi, la celebra Bisericuță din cătunul Viorești, comuna Slătioara, județul Vâlcea, renumită pentru celebra ,,Friză a Potecașilor”, monument intrat în patrimoniul UNESCO. Evenimentul a avut loc în prezența fondatorului Fundației, scriitorul DINU SĂRARU, a președintelui acesteia, gl. lt. (r) dr. OLIMPIODOR ANTONESCU, a președintelui de onoare, Î.P.S. dr.VARSANUFIE, Arhiepiscopul Râmnicului, și a reprezentantilor autoritatilor publice locale.

În acest an, pe lîngă marele premiu, s-au acordat premii pentru succese remarcabile obținute în domenii precum: economie și finanțe, artă teatrală, jurnalism, artă plastică, istorie și critică literară, dar și pentru eficiență în managementul administraţiei publice locale-rurale, investiţii eficiente în mediul rural, performanțe remarcabile ale studenților  proveniți din şcoala ţărănească.

Dintre personalitățile și instituțiile premiate, amintim pe academicianul NICOLAE DABIJA din Republica Moldova, prof. univ. dr. FLORIN GEORGESCU, prim – viceguvernator al BNR, Teatrul ANTON PANN din Rm. Vâlcea, regizoarea CHRIS SIMION-MERCURIAN și actorul OCTAVIAN COSTIN,  jurnaliștii MARIA ȚOGHINĂ și ALEXANDRU MOGOȘEANU, criticul  literar MIOARA BAHNA și sculptorul RADU AFTENIE.

Maria Țoghină
Laureații premiilor Fundației „Niște Țărani”
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: