Connect with us

Meteo

Risc de avalanșe în munții României

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează  că astăzi vremea va fi închisă, iar cerul va fi mai mult noros. Local va ninge, mai ales în a doua parte a intervalului, și în general slab. Stratul de zăpadă ce se va depune nu va depăși în general 5 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în Carpații Orientali, în deosebi în zonele mai înalte, unde la rafală se vor atinge viteze de peste 70-80 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Local se va semnala ceață asociată și cu depuneri de chiciură.

La altitudini de peste 1800 m, temperaturile minime vor avea valori cuprinse între -17 și -13 grade Celsius iar cele maxime se vor încadra între -13 și -8 grade Celsius.  Sub 1800 m, temperaturile minime se vor situa între -13 și -10 grade Celsius, iar cele maxime între  -8 și -6 grade Celsius.

Se înregistrează Risc Mare de avalanșe în masivele Bucegi, Făgăraș și Parâng-Șureanu și Risc Însemnat de avalanșe în zona Munților Călimani – Bistriței – Ceahlău, zona Munților Rodnei, în Munții Vlădeasa – Muntele Mare și în masivele Țarcu și Godeanu.

%d blogeri au apreciat: