Connect with us

Fapt divers

Rușii au descoperit o metodă prin care să câștige garantat la păcănele

Published

on

Majoritatea celor ce joacă la păcănele o fac pentru că vor un câștig rapid; câțiva ruși au găsit o metodă prin care să învingă aparatele cu ușurință.

În iunie 2014, contabilii de la Lumiere Place Casino au descoperit că mai multe aparate din cazino o luaseră razna. Software-ul aprobat de guvern îi dă casei un avantaj matematic, cazinourile știind cât vor câștiga pe termen lung. Cu toate acestea, mașinăriile din cazino au avut un parcurs negativ timp de două zile.

Echipa de supraveghere a urmărit aparatele și a descoperit că un bărbat a reușit să câștige aproximativ 21.000 de dolari de la păcănele, în doar două zile. Singurul comportament ciudat legat de câștigurile sale era că acesta stătea foarte mult cu degetul deasupra butonului Spin înainte să apese.

Cazinoul a alertat și alte companii care făceau parte din Missouri Gaming Commission, acestea descoperind că au fost înșelate în același mod. Individul ce a reușit să facă asta era Murat Bliev, un rus de 37 de ani. În data de 6 iunie, acesta se îndrepta deja spre Moscova, doar că organizația din care făcea parte a făcut greșeala de a-l trimite înapoi în SUA, câteva zile mai târziu.

Metoda de câștig împotriva acestor aparate este una remarcabilă, deoarece indivizii nu trebuiau să umble propriu-zis la acestea. Astfel de păcănele se folosesc de un random number generator, sau generator de numere aleatorii, pentru a oferi câștiguri sau nu. Cu toate acestea, se poate spune că RNG-ul din aparate este de fapt un pseudo-RNG, având în vedere că este creat de un om și este ușor determinist.

Un pseudo-RNG ia un număr inițial pe care îl combină cu alte numere secrete și variabile, cum ar fi timpul la care se joacă, pentru a produce rezultate care par imposibil de descifrat. Cu toate acestea, după îndelungi observații, hackerii au descoperit modul în care mașinăriile funcționau. Totuși, pentru a duce la bun sfârșit munca, ai nevoie de cel puțin un laptop puternic alături pentru a descifra agloritmii, iar ăsta e un mod bun de a te da de gol în cazino.

Pentru a evita asta, hackerii filmau aproximativ 20 de jocuri la păcănele și trimiteau videoclipul mai departe, către echipa din Rusia. Aceștia analizau videoclipul și calculau șansele de câștig ale mașinăriei, folosind atât înregistrarea, cât și cunoștințele despre mașinăria respectivă. Apoi, hackerii transmiteau un set de indici către o aplicație specială instalată pe telefonul jucătorului. Indicii făceau telefonul să vibreze cu aproximativ 0,25 de secunde înainte ca butonul Spin să fie apăsat, arată playtech.ro

Bliev, a fost arestat alături de alți trei indivizi în data de 10 deecmbrie 2014. Dintre cei patru, trei au fost condamnați la câte doi ani de închisoare într-un penitenciar federal, urmând să fie deportați apoi, iar un al patrulea își așteaptă încă sentința. Cel mai probabil, acesta cooperează cu autoritățile, deși este neclar cât de valabile mai sunt informațiile pe care acesta le posedă, având în vedere că echipa din Sankt Petersburg are noi moduri de operare.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: