Connect with us

Regional

,,Sărbătoarea Nucului”, la Curtișoara

Ediția a XIX-a

Published

on

Unul  dintre cele mai așteptate evenimente de toamnă este ,,Sărbătoarea Nucului” de la Curtișoara,  județul Olt, eveniment care se va derula duminică, 14 octombrie 2018. Totodată, locuitorii comunei vor aniversa și 529 de ani de la prima atestare documentară a localităţii.

Ziua va debuta de la ora 09.00 cu un concurs de cai care se va desfăşura pe islazul comunal din satul Dobrotinet Vale și va continua, începând cu ora 11.00, cu un meci de fotbal.

Spectacolul va avea loc în Grădina de Vară  „La umbra nucului bătrân”, lângă Căminul Cultural, iar pe scenă vor urca artişti consacraţi ai muzicii populare româneşti şi ansambluri folclorice precum:  Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, Emilia Ghinescu, Maria Ghinea, Neta Soare, Carmen Budulan, Ștefania Ștrejescu, Cătălin Bărbulescu,  Ion Crețeanu, Victorița Cică, Ileana Lăceanu și Gabriel Zăvoeanu, Ansamblul Folcloric „Flori de măr” din Curtişoara, Grupul Vocal „Oltencuțele”, Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei și Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”.

Cu această ocazie vor fi premiate și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Nu vor lipsi grătarele cu mici, tarabele cu bere şi alte chilipiruri și va fi amplasat şi un parc de distracţii pentru copii. Sărbătoarea se va încheia târziu în noapte cu un foc de artificii.