Connect with us

Fapt divers

Şase greşeli vitale pe care le fac bărbaţii în căsnicie

Sa fii barbat nu inseamna „a fi seful” – multi barbati nu inteleg acest aspect.

Published

on

casnicieŞase greseli vitale pe care le fac barbatii intr-o casnicie

Ne vom indrepta atentia catre comportamentul barbatilor in cadrul unui cuplu si la greselile pe care le savarsesc ei in relatia cu partenerele lor.

Problemele apar din momentul in care barbatul incepe sa vada relatia in termeni de putere si control. Ei cred ca a fi un barbat adevarat presupune sa nu renunte niciodata la statutul lor superior.

Ei cred ca femeile trebuie sa fie tinute la locul lor si ca nu trebuie sa le arate nici un pic de indulgenta, ei cred ca ele au nevoie sa fie invatate sa gandeasca rational si ca spiritul orientat catre solutii practice este mult mai important. Dar evident, partenera isi doreste sa fie ascultata si respectata, de pe o pozitie de egalitate.

“Un barbat adevarat imparte puterea, un barbat adevarat stie ce inseamna parteneriatul, un barbat adevarat stie ca o femeie trebuie respectata”, spune doctorul in psihologie Robert Leahy, intr-un articol pentru Huffington Post.

WebMd arata la randul sau, care sunt cele mai comune 6 greseli pe care le comit barbatii in casniciile lor: Va incurajam sa comentati daca sunteti de acord cu observatiile psihologilor, relatand eventual, depre propriile experiente:

  1. Nu arata pic de empatie

Empatia este cel mai important aspect al fiecarei relatii, spune psihologul Albert Maslow. Este vorba despre a recunoaste si a impartasi ceea ce simte celalalt. Este ceva la care, in general, femeile sunt mai bune decat barbatii. „Femeile isi doresc sa fie intelese si validate”, iar barbatii trebuie sa invete sa descopere acest aspect, spune Maslow.

Barbatii au tendinta ca in loc sa asculte, sa incerce sa rezolve problema, ceea ce este o greseala. De exemplu, daca o femeie ii marturiseste sotului ca se simte ignorata, ceea ce isi doreste ea in acel moment este ca partenerul sa o inteleaga si nu neaparat ca acesta sa inceapa sa analizeze problema.

  1. Cheltuiesc iresponsabil

Femeile sunt deranjate atunci cand sotii lor achizitioneaza obiecte scumpe, cum ar fi o masina, fara sa le consulte in prealabil. Aceasta este a doua mare greseala, in opinia specialistei in psihologie, Gloria Vanderhorst, dupa inselaciune. Barbatii sunt inclinati spre un astfel de comportament.

De ce? Pentru ca, fie constient, fie inconstient, barbatii isi asuma rolul de conducatori in cadrul relatiei. Este o mare greseala, pentru ca in cadrul unui cuplu, relatia trebuie sa fie un schimb de pozitii permanent, intre cei doi.

  1. Sunt egoisti din punct de vedere sexual

In dormitor, barbatii uita, sau mai rau, nu sunt deloc atenti la faptul ca femeile au nevoie de mai mult pentru a se simti la randul lor bine, spune acelasi Maslow.

Afectiunea, incercarea de a o face sa sa se simta iubita si dorita – acestea sunt elemente de baza care fac ca o femeie sa se simta excitata. Barbatii mai in varsta sunt totusi mai experimentati la acest capitol, in timp ce barbatii tineri fac greseala de a nu-i da atentie partenerei din punct de vedere sexual.

Pentru barbati, sexul in sine este suficient pentru a-si arata apropierea fata de cineva, dar femeile au nevoie sa stabileasca o conexiune mai profunda inainte de a face sex.

  1. Nu asculta cum trebuie

Barbatii nu stiu sa asculte. In timp ce sotia explica ceea ce o deranjeaza, ei au tendinta de a cauta solutii la problemele invocate de acestea, ceea ce este in mod garantat un mod de a o face pe aceasta sa explodeze.

Femeile isi doresc ca partenerul sa fie in mod activ angajat in conversatie, nu sa vina neaparat cu explicatii sau solutii. Femeile vor sa vada ca acesta este interesat de ce are de spus si ca ii pasa de ceea ce ea experimenteaza din punct de vedere emotional.

  1. Nu vorbesc despre sentimentele lor

Sa isi asculte sotia este esential, dar si sa vorbeasca despre ale lor. Cu toate acestea, din pacate barbatii cred ca este bine sa isi ascunda sentimentele, de teama sa nu fie surprinsi intr-o pozitie de vulnerabilitate.

Acest aspect le afecteaza foarte tare pe femei. Ele simt ca alaturi de partener nu s-a instaurat o conexiune reala. O femeie marturiseste, potrivit lui Maslow, ca atunci cand il vede pe sotul ei tulburat, simte ca e de parca el ar vrea sa o paraseasca.

Pentru barbati este foarte dificil sa ajunga sa vorbeasca depre ceea ce simt. Pe masura ce se maturizeaza, barbatii invata ca nu trebuie sa ii lase pe ceilalti sa vada cand sunt speriati. Iar faptul de a vorbi despre aceste aspecte inseamna un act de curaj si in acelasi timp, asumarea unui risc.

  1. Isi adjudeca un rol dominant

Sa fii barbat nu inseamna „a fi seful” – multi barbati nu inteleg acest aspect. Aceasta este una dintre greselile importante pe care le fac barbatii. Incearca sa obtina ceea ce vor, dominand ceea ce pe femei le face sa se retraga.

Plasandu-se in acesta relatie de putere, barbatii gresesc foarte mult in relatii, fiindca rateaza ceea ce este mai frumos in cadrul unui cuplu, adica suportul si grija reciproca.

„Cea mai frumoasa parte a sinelui nostru se dezvolta in relatie cu ceilalti si nu ca o entitate independenta”, atrage atentia Gloria Vanderhorst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: garbo