Connect with us

Sport

Scandalul secolului in tenis!

Locul unu in clasamentul mondial, Novak Djokovici, recunoaste ca a fost abordat ca sa tranteasca un meci.

Published

on

In ziua in care postul BBC a publicat mai multe informatii despre coruptia existenta la varful tenisului masculin, sarbul Novak Djokovici, ocupantul locului unu in clasamentul mondial, recunoaste ca a fost abordat ca sa tranteasca un meci.

Potrivit spuselor lui Djokovici, episodul a avut loc in 2007, cand i s-au oferit 200 de mii de dolari pentru a pierde un meci din primul tur de la Sankt Petersburg.

La randul sau, Roger Federer a cerut forurilor abilitatea sa faca lumina in acest caz.

Ancheta jurnalistica a postului de televiziune britanic BBC in colaborare cu BuzzFeed a relevat faptul ca mai multi jucatori de top sunt suspectati ca au trucat partide in ultimul deceniu.

Conform sursei citate, Uniunea de Integritate din Tenis, forul care trebuie sa asigure integritgatea tenisului, a primit informatii ca 16 jucatori din top 50 ar fi trucat partide, insa a ales sa musamalizeze totul. Printre acestia se afla si castigatori de Grand Slam, carora li s-a permis sa joace in continuare, in pofida suspiciunilor.

Investigatia a inceput in 2007, dupa un meci dintre Nikolay Davydenko si Mratin Vassallo Arguello. Cei doi jucatori au fost gasiti nevinovati, insa ancheta a continuat, iar o echipa a UIT a descoperit o intreaga retea, de pe urma carora avea de castigat mafia pariurilor din Rusia, nordul Italiei si Sicilia.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: