Connect with us

Sport

SCM Craiova-Brest Bretagne în Cupa EHF

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 11 februarie

Published

on

SCM Craiova a obţinut o victorie la limită în faţa formaţiei franceze Brest Bretagne Handball, cu scorul de 16-15 (5-9), sâmbătă, în Bănie, într-un meci din Grupa A a Cupei EHF la handbal feminin.

Brest a condus cu 15-12 în min. 50, dar echipa antrenată de George Burcea a avut un final formidabil, obţinând o victorie in extremis, la capătul unui meci cu puţine goluri.

Pentru formaţia olteană au marcat Bobana Klikovac 3 goluri, Patricia Vizitiu 3, Maria Andreea Rădoi 2, Ana Maria Ţicu 2, Zelka Nikolic 2, Valentina Ardean-Elisei 2, Jelena Trifunovic 1, Cristina Florianu 1.

Golurile formaţiei din Brest au fost înscrise de Allison Pineau 6, Astride N’Gouan 4, Maud Eva Copy 2, Amandine Tissier 1, Jovana Stoiljkovic 1, marta Mangue Gonzalez 1.

Au arbitrat cehii Milan Hajek şi Karel Macho, iar delegat EHF a fost Shlomo Cohen (Israel).

 

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu – portari; Rădoi 2, Trifunovic 1, Şelaru, Pricopi, Ţicu 2, Popescu, Nikolic 2, Ardean 2, Klikovac 3, Vizitiu 3, Florianu 1

Brest Bretagne Idehn, Darleaux – portari; Tissier 1, Pineau 6, Copy 2, N’Gouan 4, Herbrecht, Prouvensier, Sand, Pop-Lazic, Stoiljkovic 1, Manach, Coatanea, Burlet, Limal, Mangue 1.

Duminică va avea loc celălalt meci al grupei, Kuban Krasnodar – Randers HK.

În clasament, Brest Bretagne Handball ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de SCM Craiova, 6 puncte, Kuban, 4 puncte, Randers, 2 puncte.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 11 februarie, Randers HK – SCM Craiova şi Brest Bretagne Handball – Kuban. Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

 

Bogdan BURCEA, antrenor S.C.M. Craiova:

„În primul rând remarc publicul, senzaţional! Craiova este o echipă încăpăţânată, care nu s-a predat. Meciurile trecute m-am tot abţinut să nu laud fetele, dar azi am văzut o echipă mare, Craiova, care a învins o formaţie valoroasă. Nu cred că este rezolvată calificarea. Sper ca şi în ultimul meci din grupe fetele să se comporte la fel. Îmi felicit fetele, spectatorii, sponsorii, clubul. De acum ne gândim la meciul cu Vâlcea, de joi.”

Cristina Zamfir FLORIANU, jucătoare S.C.M. Craiova:

„Sunt fericită pentru această victorie, care aparține, 90 la sută, acestor suporteri minunați, care au crezut în noi și ne-au susținut până în minutul 60. Nu am jucat prea bine în atac, dar ne-am apărat foarte bine. Nu a fost ziua mea astăzi, nu sunt robot, dar sunt fericită că echipa a câștigat și am demonstrat că putem și am reușit să facem un pas important pentru calificare.”

Yulyia DUMANSKA, jucătoare S.C.M. Craiova:

„Sunt foarte bucuroasă că am câștigat. Am reușit să revenim de două ori de la un deficit de 4 goluri. Vrem să mulțumim fanilor care ne-au susținut astăzi, a fost o atmosferă foarte frumoasă.”

Romain CORRE, antrenor Brest Bretagne:

„Sunt dezamagit și frustrat pentru că că ar fi trebuit să câștigăm meciul. Nu am vrut să pierdem la mai mult de trei goluri pentru a putea avea destinul în propriile mâini în cazul în care îi batem pe cei de la Krasnodar.”

Cleopatre DARLEUX, jucătoare Brest Bretagne:

„Sunt dezamagită de rezultat, pentru că am condus tot meciul. Sunt tristă, dar Craiova a jucat bine, ambele echipe au fost apropiate ca valoare. Cred că problema de astăzi a fost atacul, în apărare ambele echipe au fost bune. Atmosfera nu ne-a deranjat, a fost frumos să jucăm într-o astfel de atmosferă. Echipa Craiovei a fost motivată.”

 

%d blogeri au apreciat: