Connect with us

International

Serena Williams și Roger Federer nu mai figurează în clasamentele WTA și ATP

Published

on

Două dintre legendele tenisului mondial, Serena Williams și Roger Federer, nu mai figurează în noile clasamente WTA și ATP, date publicității, pe 11 iulie.

Serena Williams, jucătoare cu 23 de turnee de Mare Slam câştigate, va împlini, în septembrie, 41 de ani. Ea a revenit în competiţie, la Wimbledon, dar a fost învinsă, încă din primul tur, de franţuzoaica Harmony Tan. În acel moment, americanca ocupa locul 1.204 în lume.

O altă legendă a tenisului, elvețianul Roger Federer, nu mai apare în clasamentul ATP. El nu a mai participat la niciun turneu, în ultimele 12 luni, de la ediția 2021 a turneului de la Wimbledon. Federer speră să revină în competiție, la Laver Cup (23-25 septembrie, la Londra), apoi, în circuitul ATP, la turneul de la Basel (24-30 octombrie).

„Obiectivul meu este să mă întorc să joc, cu ocazia Laver Cup și a turneului de la Basel. Am știut de la început că va fi un drum lung, că recuperarea va fi lentă. Tot ce pot face este să am răbdare. Sunt foarte activ: Merg la sală de cinci sau șase ori pe săptămână, chiar dacă joc foarte puțin tenis, mai ales cu copiii mei. Voi reveni, cu siguranță, nu știu cum și unde, dar mă voi întoarce. Sunt curios să înțeleg ce se va întâmpla, dar sunt încrezător. Următoarele trei sau patru luni vor fi esențiale, pentru a-mi defini viitorul”, a declarat Roger Federer, potrivit SRF Sport.