Connect with us

International

Simpozion „Constantin Brâncuși” la Craiova

Joi, 18 februarie 2016

Published

on

Aula „Nestor Vornicescu” a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare a Facultății de Teologie din Craiova va găzdui joi, 18 februarie, Simpozionul Internațional „Constantin Brâncuși – artistul tuturor culturilor”. Manifestarea organizată de Facultatea de Teologie din Craiova, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, are loc în contextul împlinirii a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor oltean.

Se vor reuni, la Craiova, personalități de seamă din viața culturală, academică, din plan național și internațional, precum acad. Eugen Simion, acad. Victor Crăciun, acad. Ion Dogaru, acad. Mihai Cimpoi, Sorana Georgescu Gorjan și alți oameni de cultură şi artă, care vor vorbi în cadrul simpozionului despre tot ceea ce înseamnă pentru conștiința noastră Constantin Brâncuși.

 
Din programul Simpozionului Internațional „Constantin Brâncuși – artistul tuturor culturilor” fac parte și vizitarea Paraclisului Mitropolitan „Maica Precista Dudu”, dar și a Sălii de Artă „Brâncuși” din cadrul Muzeului de Artă din Craiova. Popasul în cele două obiective nu este întâmplător, dat fiind faptul că la Madona Dudu marele Brâncuși a ucenicit în strana bisericii, fiind  psalt în perioada studiilor sale din Cetatea Banilor, tot astfel cum Biserica „Madona Dudu” l-a susținut în activitatea sa de promovare ca artist la Craiova și, mai apoi, la Paris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: gds.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: