Connect with us

Regional

„Spargerea” la „Ramnic Inter Fest”

Spectacolul „Spargerea” al Teatrului Național Marin Sorescu, din Craiova, se joacă azi, 21 octombrie, la Festivalului de Teatru „Râmnic Inter Fest”.

Published

on

Spectacolul „Spargerea” al Teatrului Național Marin Sorescu, din Craiova, se joacă la Festivalului de Teatru „Râmnic Inter Fest”. Reprezentația va avea loc în această seară , de la ora 19.00, la Teatrul „Anton Pann” din Rm. Vâlcea. Spectacolul „Spargerea”, producție a naționalului craiovean, după Răzvan Petrescu, este creația care a luat naștere în urma concursului destinat tinerilor regizori și scenografi români, ediția a V-a și este regizat de Dragoș Alexandru Mușoiu, iar scenografia poartă semnătura arhitectei Andreea Simona Negrilă.

12141767_999161000136150_1708563296912399063_n„Spargerea” este o comedie neagră condusă cu fantezie, în care personajele traversează situații grave, tratate în cheie comică, umorul macabru devenind ecoul dramatic al echivocului generalizat. Trei bărbați de vreo cincizeci de ani plănuiesc un jaf armat – cu măști ridicole – la o casă de schimb valutar. Radu, medic psihiatru frustrat financiar, mai instabil chiar decât pacienții lui, le propune prietenilor, foști colegi de armată, toți intelectuali, să pună în aplicare spargerea. Conturând două dimensiuni spațio-temporale, scenele se derulează într-un feed-back alert al reconstituirii momentului jafului armat. Mărturiile tuturor personajelor implicate se succed cu repeziciune, fiecare relatând povestea jafului din propria perspectivă. Prin scenă se perindă cei trei protagoniști (Radu, Cristi, Emil), soția psihiatrului (Corina), bolnavă de cancer, un puști de cartier (Aurel), mai lucid și mai realist decât toți trei, fermecat de soția medicului, nevestele acestora (Doina și Ioana), blazate într-o existență rutinată, frustrate sexual, casierița de la casa de schimb valutar (Anca) și concubinul ei (Gigi), bodyguard-ul casei de schimb. În final, Corina este împușcată de Radu în momentul jafului, singura victimă a unei degringolade în care protagoniștii ratează tot, mai puțin dezastrul personal.

 

sursa foto: Florin Chirea (Facebook: Teatrul National Craiova)