DE ACTUALITATE

STIRI ELECTORALE, ORA 11.30, 24 NOIEMBRIE 2020

24 noiembrie, ȘTIRI ELECTORALE, ORA 11.30

                  Lista PRO România Dolj la Senat este deschisă de Nistor Duval. Acesta  spune că obiectivul imediat al partidului este ieșirea din criză. Candidatul Pro România susține că „în fața unei redresări economice lente, după cea mai severă restructurare a economiei românești din ultimele decenii, una dintre principalele provocări politice ale viitoarei conduceri constă în realizarea unei creșteri economice generatoare de locuri de muncă”. „Necesitatea de a stimula investițiile în scopul creării de locuri de muncă este o prioritate și este susținută de PRO România, a mai spus Nistor Duval, candidatul în Dolj la Senat.

                 Preşedintele PMP, Eugen Tomac a solicitat candidaţilor, aflaţi pe poziţii eligibile, pentru viitorul Parlament, să semneze un angajament de reducere a numărului de senatori şi deputaţi şi de eliminare a pensiilor speciale.

               Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că alegerile, din 6 decembrie, trebuie să fie despre viitor: un viitor în care copiii să reușească în viață prin educație şi românii să aibă o sănătate mai bună.

                PSD vrea să modernizeze disciplinele școlare pentru un învățământ funcțional, așa cum partidul a specificat în programul său de guvernare. Potrivit  candidatului PSD Dolj pentru Camera Deputaților, Marin Marian Viorel, social-democrații își doresc programe școlare mai practice, cu predare integrată, dar și introducerea disciplinelor „pentru viață”, precum educație economică, juridică sau pentru un stil de viață sănătos. Mai mult, numărul de ore va fi reconfigurat, iar procesul de evaluare va fi modificat, a explicat Marin Marian Viorel, candidatul PSD Dolj pentru Camera Deputaților.

                 Candidații Partidului Noua Dreaptă din județul Mehedinți vor ajunge astăzi cu caravana în municipiul Orșova. În cadrul acțiunii, candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie vor prezenta programul Partidului Noua Dreaptă.

               Sistemul actual de beneficii pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă va fi înlocuit cu venituri de incluziune socială. Este unul dintre obiectivele  candidatului în Dolj, la Senat, din partea Partidului Verde, Daniel Stanciu. Programul său mai include acordarea de asistență socială pentru persoanele cu situații de viață dificile, prin alocarea de subvenții normative celor care suferă de boli de lungă durată și dizabilități. Anumite nevoi sociale sunt legate de situații ad hoc, de crize și probleme individuale, iar în astfel de cazuri, administrația locală este cea mai competentă să evalueze eligibilitatea și să determine metoda de asistență care trebuie implementată, mai spune Daniel Stanciu, candidatul în Dolj, la Senat, din partea Partidului Verde. Daniel Stanciu precizează că Partidul Verde va crea cadrul și resursele necesare pentru ca administrația locală să își poată îndeplini această sarcină.

%d blogeri au apreciat: