Connect with us

Electorale

STIRI ELECTORALE, ORA 16.30, 30 NOIEMBRIE 2020

Published

on

30 NOIEMBRIE 2020 ȘTIRI ELECTORALE, ORA 16.30

Este ultima săptămână de campanie înainte de scrutinul de duminică, 6 decembrie, când vor fi aleşi senatorii şi deputaţii pentru un mandat de patru ani.

PSD a gândit investiții masive pentru sectorul de agricultură în noul program de guvernare. Acestea vizează încurajarea activităților în zona montană, sprijin pentru agricultura locală, susținerea producției de îngrășăminte, dar și granturi pentru stații de biogaz. Nu în ultimul rând, PSD a gândit și granturi pentru sisteme fotovoltaice care ajung la 15.000 de euro per beneficiar. Bugetul tuturor acestor măsuri este de circa 2,5 miliarde de euro, atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene, după cum a precizat candidatul PSD Dolj la  Senat,  Mihail Genoiu.

****

Lista Partidului PRO România la Senat , în județul Dolj, este deschisă de Nistor Duval. El spune că ”obiectivul imediat al partidului  este ieșirea țării din criză”, iar propunerile în acest sens se axează pe mobilizarea de finanțări, pe sprijinirea investițiilor în economia reală și pe crearea unui mediu favorabil investițiilor. Printre propunerile anticriză se numără: reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare, dar și pentru serviciile din HORECA; anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri; acordarea de granturi de până la 500.000 euro și garanții de stat de 100% pentru investiții în producție, mai ales pentru industria alimentară care utilizează materii prime autohtone; modificarea programului IMM INVEST prin simplificarea și extinderea lui și la alte domenii, mărirea plafonului și reducerea comisioanelor plătite de companii.

****

Candiatul USR- PLUS la Senat, Anca Dragu, anunţă că Alianţa îşi propune anularea taxelor pe salariul minim, măsură ce va avea ca efect reducerea decalajelor socio-profesionale şi a sărăciei.

****

Partidul Mișcarea Populară susține redeschirea piețelor în interior pe fondul răcirii accentuate a vremii. Candidatul PMP pentru un mandat de senator, Doru Lefter consideră că autorităţile aplică o dublă măsură, producătorii care vând în pieţe fiind defavorizaţi.


****

Este esenţial ca în următorii 4 ani să crească rata de cuprindere a tinerilor în învăţământul universitar, în special a celor din mediul rural şi din mediile defavorizate, susține deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, candidat pentru un nou mandat. El consideră că locul ruşinos pe care se plasează România în evaluările Bologna 2020, adică ultimul din Europa în ceea ce priveşte procentul persoanelor cu studii superioare cu vârste între 25 şi 34 de ani, este expresia inegalităţilor persistente în societatea românească şi a lipsei de şanse pe care o au tinerii, mai ales cei din mediul rural, de a urma cursurile unei facultăţi. Pentru a rezolva această problemă, este esențială creşterea graduală a finanţării educaţiei, până la 6% din PIB în 2024. Bani mai mulți trebuie alocați investițiilor în infrastructura şcolară, în salarii stimulative pentru profesorii care fac performanţă şi în pachete integrate de sprijin pentru tinerii care vor să înveţe şi sunt împiedicaţi de condiţiile socio-economice, mai spune deputatul PNL, Nicolae Giugea.

****

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: