Connect with us

Fapt divers

Studiu: Ciocolata stimuleaza memoria si concentrarea

Oamenii de stiinta au o veste buna pentru cei care adora ciocolata.

Published

on

Oamenii de stiinta au o veste buna pentru cei care adora ciocolata. Consumata o data pe saptamana, aceasta stimuleaza memoria si concentrarea, potrivit unui nou studiu.

In cadrul studiului, cercetatorii au descoperit ca participantii care au mancat orice fel de ciocolata cel putin o data pe saptamana au avut rezultate mai bune la unele teste de memorie comparativ cu cei care nu au consumat acest produs, arata Daily Mail.ciocolata

Acest lucru se poate datora unui tip de antioxidant care se gaseste din abundenta in ciocolata amaruie, dar mai putin in cea cu lapte sau cea alba, au anuntat specialistii.
Acest antioxidant poate preveni sau intarzia deteriorarea unor celule si se mai gasesc si in citrice, ceai si vin. Este dovedit deja faptul ca acesta reduce riscul de dementa, combate cresterea in greutate si micsoreaza riscul de a face boli de inima sau cancer.

In cadrul studiului respectiv, au fost urmariti 1.000 de respondenti timp de 30 de ani. Oamenii de stiinta au analizat efectele ciocolatei asupra memoriei, capacitatii de concentrare, rationamentului si prelucrarii informatiilor.