Connect with us

Meteo

Sudul, estul și centrul țării, sub atenționare de ploi și vânt puternic în acest weekend

Sudul, estul și centrul țării se află, sâmbătă și duminică, sub atenționare de ploi și vânt puternic, iar în zonele montane vor predomina …

Published

on

Sudul, estul și centrul țării se află, sâmbătă și duminică, sub atenționare de ploi și vânt puternic, iar în zonele montane vor predomina ninsorile și se va depune un strat nou de zăpadă, potrivit unei informări de vreme rea emisă de meteorologi pentru acest weekend.

Astfel, până duminică, la ora 22:00, în sudul, estul și centrul țării temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15 — 20 l/mp și izolat, mai ales în zona montană, de 25 — 30 l/mp, informează Administrația Națională de Meteorologie.

La munte, la început vor fi precipitații mixte, iar începând de sâmbătă, 11 martie, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu rafale de peste 60 — 70 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze de 50 — 55 km/h, iar în estul Transilvaniei, precum și în vestul și nordul Moldovei, duminică, 12 martie, vor fi precipitații mixte.

sursa:agerpres.ro