Connect with us

Regional

Târgul de Moș Nicolae la Târgu-Jiu

Ediţia a XII-a

Published

on

Târgul de Moş Nicolae organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va fi deschis și anul acesta de Ziua Naţională a României.

Meșteri populari din țară sunt așteptați în municipiul Târgu-Jiu pentru a-şi expune produsele tradiționale. La ediţia a XII-a a târgului vin meşteri din Vâlcea, Argeş, Harghita, Suceava, Cluj, București şi Gorj. Târgul va fi deschis în perioada 1-6 decembrie în centrul municipiului Târgu-Jiu, pe strada Tudor Vladimirescu, zona pietonală.

Pe lângă obiecte realizate de meşteri populari, în târg mai pot fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri, produse tradiţionale, cusături, ţesături, cioplituri în lemn, pielărie, artizanat, ceramică, lavandă, produse apicole dar şi costume populare.

Cu siguranță cei care vor vizita târgul vor găsi foarte multe atracții, arta populară românească fiind cea care poate oferi un cadou frumos pentru cei dragi de Moș Nicolae.

Târgul de Moș Nicolae de la Târgu-Jiu a fost trecut, în noiembrie 2018, în cele mai frumoase cinci târguri de sărbători din România, alături de cele din București, Timișoara, Craiova și Constanța.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: