Connect with us

Regional

Teatrul Național Craiova lansează Concursul de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români

Published

on

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova lansează cea de a XI-a ediție a Concursului de proiecte pentru tineri regizori și scenografi români.

Din dorința de a descoperi talente emergente în aria regizorală și scenografică românească, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova dorește să sprijine școala românească de regie și scenografie și să propună noi nume, concepte și viziuni artistice în dorința de a asigura continuitatea, dar și revitalizarea teatrul românesc.

Textul proiectului trebuie să aibă la bază o operă din dramaturgia sau literatura română a ultimelor două decenii, cu maximum opt personaje și să fie în limba română. Proiectul câștigător va fi realizat la sala studio „Ion D. Sîrbu”, în stagiunea 2021-2022. Suma proiectului este 50.000 lei brut (incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație – regizor, scenograf, compozitor etc., costuri drepturi de autor).

Regizorul și scenograful trebuie să fie absolvenți de studii superioare de specialitate (licență cu specializarea regie / scenografie de teatru) și să nu depășească vârsta de 35 de ani. CV-ul și lista de creații artistice ale acestora vor fi anexate proiectului. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiție obligatorie, dar va funcționa drept criteriu de departajare, în cazul egalității de punctaj.

Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini și forma acestuia sunt la libera inițiativă a candidatului.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 10 decembrie 2021 – transmise prin e-mail: concurs@tncms.ro sau prin poștă la sediul teatrului (Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, 200585, Craiova, Dolj, România – cu mențiunea în atenția Serviciului Dramaturgie).

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: