Connect with us

Regional

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova a primit aviz favorabil pentru propunerile de modernizare

Published

on

Comisia Zonală a Monumentelor Istorice a acordat aviz favorabil modernizării, reabilitării şi recompartimentării Teatrului Naţional Marin Sorescu. În prima ședință, comisia mai mulţi membri ai comisiei nu au fost de accord cu unele modificări, cum ar fi amenajarea unui restaurant în foaier sau transformarea terasei în una circulabilă.

Proiectul prevede crearea unor volume noi pe terasa generală şi amplasarea unui număr de circa 200 panouri fotovoltaice pe terasă. Comisia Zonală a Monumentelor Istorice a decis să acorde avizul, cu condiţia ca panourile fotovoltaice să nu fie vizibile de la cota pietonalului şi să existe o integrare cromatică a volumelor propuse pe terasă, ”până la limita la care aceste volume devid accente”.
În interiorul clădirii, sunt prevăzute lucrări pentru eliminarea lojelor din sala mare ”Amza Pellea”, crearea unei loje noi pentru invitaţi şi reamplasarea scaunelor, cu scopul de a menţine actuala capacitate a sălii, de 600 de locuri. Mai sunt în plan lucrări de intervenţii asupra pereţilor şi tavanului, pentru a corespunde exigenţelor impuse de asigurarea împotriva incendiilor, şi lucrări de intervenţii în foaier – montarea unui perete de sticlă, care să delimiteze spaţiul rezervat foaierului de spaţiul nou creat, pentru servirea mesei.

Cu privire la lucrările interioare, recomandările emise de comisie sunt legate de prevederea unor soluţii de finisare a pereţilor şi plafonului sălii, ”care să nu anuleze spiritul sălii existente”, precum şi prevederea unor soluţii, care să evite compartimentarea foaierului.