Connect with us

Sport

Tenis: Fără Federer și Serena Williams, la Wimbledon 2022

Published

on

Elveţianul Roger Federer, la masculin, şi americanca Serena Williams, la feminin, nu vor participa la ediţia din acest an a turneului de tenis de la Wimbledon, cei doi nefigurând pe lista jucătorilor înscrişi pentru competiţia de Mare Slam pe iarbă, programată între 27 iunie şi 10 iulie, la Londra.
Federer (40 ani) nu a disputat niciun meci, în 2022, după ce a fost supus unei noi intervenţii la genunchi, la finele anului trecut. Elveţianul, care ocupă, în prezent, locul 47 mondial, şi-ar putea face revenirea în circuit, abia în toamnă.
Cea mai mică dintre surorile Williams, în vârstă de 40 ani, nu a mai jucat de la eliminarea sa, în primul tur, la Wimbledon, în 2021. Jucătoarea americană a ajuns pe locul 276 în clasamentul WTA.
Printre ceilalţi absenţi de marcă de la ediţia, din acest an, a turneului de la Wimbledon, se numără ruşii Daniil Medvedev (numărul 2 mondial) şi Andrei Rublev (nr.7), alături de belarusele Arina Sabalenka (nr.7) şi Victoria Azarenka (nr.15), motivul reprezentându-l interdicţia de a participa, impusă de britanici, jucătorilor din Rusia şi Belarus, după invazia din Ucraina.
Pe lista dată publicităţii de organizatori figurează, la simplu feminin, româncele Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, Sorana Cîrstea, Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, în timp ce Alexandra Cadanţu-Ignatik şi Gabriela Lee au fost incluse pe lista rezervelor.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: