DE ACTUALITATE

Top 10 alimente care ne feresc de bolile grave

Cercetările arată că multe alimente conţin anumite substanţe care au fost îndelung studiate şi s-a constatat că feresc corpul de boli grave. Alimente precum ceapa roşie, varza sau iarba de grâu aduc un beneficiu major sănătăţii atunci când sunt consumate cu regularitate.

Iata lista celor 10 alimente

1. Pătrunjelul te apără de cancerul ovarian

Cercetătorii au descoperit că pătrunjelul verde conţine o substanţă anticancerigenă, numită apigenina, care înfometează celuele canceroase care se dezvoltă la nivelul ovarelor. Nu uita să adaugi pătrunjelul verde zilnic în alimentaţia ta, atât în salate de crudităţi cât şi presarat peste mâncărurile gătite!

2. Iarba de grâu curăţă sângele de toxine

Este una dintre cele mai bune surse de clorofilă cu numeroase beneficii pentru sănătatea organismului.

Clorofila este pigmentul care conferă culoarea verde plantelor şi are un puternic efect detoxifiant. De asemenea, aduce un plus de antioxidanţi care apără corpul de boli. Consumă iarba de grâu sub formă de suc, tablete sau pudră!

3. Lămâile verzi te apără de cancerul pulmonar

Lămâile verzi cunoscute şi sub denumirea de „lime” conţin hesperadină, un compus care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase la plămâni. Sucul de lime merge de minune la salate sau poţi să îl adaugi în apă, având un efect alcalin şi antiinflamator.

4. Ceapa te apără de orice tip de cancer

Numeroase studii au scos la iveală faptul că ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejează de cancer. În special ceapa roşie este recunoscută pentru faptul că reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer.

5. Seminţele de in menţin un nivel optim al glicemiei

Sunt bogate în proteine şi fibre, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor din corp. De asemenea, seminţele de in se numără printre acele alimente puternice care te feresc de boli grave, deoarece conţin acizi graşi omega-3 care sunt recunoscuţi pentru faptul că previn inflamaţiile în corp şi ajută la menţinerea unui nivel normal al glicemiei.

6. Rodiile feresc corpul de cancer

Conţin substanţe puternice care au efect anticancerigen. În urma cercetărilor efectuate în laborator s-a constatat că aceste substanţe care se găsesc în rodie au capacitatea de a bloca aromataza, o enzimă implicată în producţia de estrogen.

7. Ceaiul verde scade colesterolul, este anticancerigen şi protejează inima

De pe lista ta zilnică nu trebuie să lipsească nici ceaiul verde care se numără printre acele alimente puternice cu rol protector împotriva bolilor grave. Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde.

Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului „rău” şi întăreşte sistemul imunitar.

8. Varza roşie te fereşte de cancerul la sân

Varza roşie şi albă, broccoli, guliile şi conopida fac parte din familia cruciferelor care sunt recunoscute pentru proprietăţile lor anticancerigene. În special varza roşie are o anumită substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a constatat că reduce riscul de a face cancer la sân.

9. Seminţele de dovleac scad tensiunea arterială

Au o cantitate mare de vitamina A care îmbunătăţeşte aspectul părului şi al pielii. De asemenea, seminţele de dovleac conţin mult magneziu care scade tensiunea arterială şi reduce riscul de infarct.

10. Sfecla roşie împiedică răspândirea celulelor canceroase

S-a demonstrat că sfecla roşie împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase, de aceea ea trebuie să fie pe lista acelor alimente puternice care te feresc de boli. De asemenea, sfecla este recomandată persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului mamar, deoarece are capacitatea de a reduce din intensitatea efectelor adverse asociate tratamentului.

 

Sursa: ziare.com

%d blogeri au apreciat: