Connect with us

Fapt divers

Top 10 cele mai aglomerate orase din lume. Pe ce loc se afla Bucuresti

Published

on

Site-ul TomTom a publicat un top cu cele mai aglomerate orase din lume. Deloc surprinzator, Bucurestiul este prezent in acest clasament, in primele 10.

 • 1. Mexico City
  Mexico City este, oficial, orasul cu cel mai ingrozitor trafic din lume. Iar lucrurile se inrautatesc. Primaria construieste tot mai multe cladiri, insa nu investeste si in infrastructura rutiera suficient.
 • 2. Bangkok
  Desi metroul este bine pus la punct, la orele de varf, traficul din Bangkok este cel mai aglomerat dintre toate orasele. Soferii petrec la volan mai mult decat dublu decat ar fi normal.
 • 3. Lodz
  Primul oras european prezent in acest top incheie podiumul. La ora de varf, persoanele petrec aproape dublu in trafic decat in mod normal.
 • 4. Istanbul
  O calatorie care ar dura in mod normal 30 de minute ii „costa” pe locuitorii din Istanbul aproape o ora din timpul lor. Totusi, autoritatile au investit masiv in pasaje, poduri si transportul in comun, iar lucrurile s-au imbunatatit enorm in ultimii ani.
 • 5. Rio de Janeiro
  165 de ore petrec in plus, in trafic, soferii din Rio de Janeiro. Lucrurile merg in mai bine, insa intr-un ritm lent, astfel ca problema traficului nu isi va gasi rezolvare prea curand in acest oras.
 • 6. Moscova
  Traficul din Capitala Rusiei este un cosmar, in special la orele de varf. Potrivit TomTom, o calatorie de 30 de minute dureaza 57 de minute in Moscova.
 • 7. Bucuresti
  CNN noteaza ca Bucurestiul se afla „in mod surprinzator in acest top”. Nu este insa chiar asa surprinzator pentru noi. Romanii care circula prin Capitala petrec 196 de ore in plus in trafic decat ar trebui, iar orasul este unul dintre putinele din acest top in care lucrurile se inrautatesc.
 • 8. Salvador
  Al doilea oras din Brazilia prezent in acest top. La fel ca in Rio de Janeiro, lucrurile se imbuantatesc lent, iar soferii petrec in trafic cu trei sferturi mai mult decat ar trebui.
 • 9. Recife
  Dupa al doilea oras brazilian din top, urmeaza… al treilea. In Recife, traficul este la fel de aglomerat seara ca si dimineata. 72% respectiv 75% este timpul petrecut in plus la volan.
 • 10. Chengdu
  Primul oras din China incheie clasamentul. Apreciat pentru mancarurile extraordinare, Chengdu este urat pentru trafic. Mai rau, fata de 2015, traficul a devenit cu 5% mai aglomerat.

ULTIMA ORĂ

National14 ore ago

Ajutor financiar pentru Complexului Energetic Hunedoara

Guvenul va aloca mâine, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un ajutor financiar Complexului Energetic Hunedoara. Premierul Marcel Ciolacu a fost...

National15 ore ago

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a lunii octombrie

Ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor fi plătite în prima parte a acestei luni. Potrivit Ministerului...

National15 ore ago

Nou pachet de servicii medicale pentru persoanele cu autism

Copiii și adulții diagnosticați cu tulburări din spectrul autist vor putea beneficia de servicii de psihoterapie, consiliere psihologică clinică, psihopedagogie...

crop farmer showing money in green summer field in countryside crop farmer showing money in green summer field in countryside
National15 ore ago

Salariul de bază minim brut majorat la 3.300 lei lunar

Salariul de bază minim brut pe țară se majorează de astăzi la 3.300 lei lunar, ceea ce reprezintă o creștere...

Regional22 de ore ago

Dolj: Acțiuni ale polițiștilor pentru respectarea regimului legal de viteză

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat și executat acţiuni de...

Regional22 de ore ago

Craiova: Programul manifestărilor dedicate Parcului „Nicolae Romanescu”, la aniversarea a 120 de ani de la inaugurarea sa (foto)

Astăzi, 1 octombrie, continuă manifestările dedicate aniversării a 120 de ani de la inaugurarea Parcului „Nicolae Romanescu”. Craiovenii au ocazia...

Info Trafic22 de ore ago

Restricții de circulație – transporturi agabaritice

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, începând cu ora 20.00, se vor efectua 5 transporturi agabaritice...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: