Connect with us

Regional

Turism în Dolj: Culele Cernătești și Izvoranu, parte dintr-un circuit cultural-turistic zonal

Published

on

Cula Cernăteștilor (Cernătești) și Cula Izvoranu-Geblescu (Brabova) au fost reabilitate pe fonduri europene și urmează a fi redate circuitului turistic. Investiția, în ambele clădiri, declarate monumente istorice de interes național, se ridică la aproximativ un milion de euro.

Restaurarea Culei Cernăteștilor este realizată, acum, în proporție de 70 la sută, proiectul tehnic fiind semnat de un specialist în domeniul monumentelor istorice. Cu ocazia unei vizite, la cele doua obiective, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a vorbit și despre noi proiecte avute în vedere, în perioada următoare. Unul dintre acestea va viza reabilitarea conacului Săulescu, din localitatea doljeană Cernătești. De asemenea, se dorește realizarea unui centru expozițional transfrontalier, dar și a unui muzeu interactiv. În acest sens, vor fi restaurate case vechi, în care se va putea locui, intenționându-se a fi folosite și ca locuri de cazare pentru elevii care merg în tabere școlare. Toate obiectivele turistice din zona județului Dolj, Cula Cernăteștilor și Cula Izvoranu-Geblescu, până în zona Portului Cultural Cetate, vor fi incluse într-un circuit de biciclete, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile:

Pentru dezvoltarea zonei, s-a avut în vedere și asfaltarea drumului comunal (DC) 120 Țiu – Gogoșu, dar și alte lucrări conexe, investiție în valoare de 4 milioane de lei, realizată cu fonduri din bugetul propriu al instituției.
CJ Dolj a preluat acest drum în administrare de la primăriile comunelor Cernătești și Gogoșu, în vederea modernizării, deoarece este parte a circuitului cultural- turistic zonal.

A consemnat Daniela Diaconu, Radio Oltenia-Craiova.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: