Connect with us

Fapt divers

Un număr neașteptat de mare de reptile sunt pe cale de dispariție

Published

on

Sursă imagine: Benjamint444/commons.wikimedia.org/CC BY-SA 3.0

Un studiu elaborat de Gabriel Henrique de Oliveira Caetano de la Universitatea Ben-Gurion din Israel, și colegii acestuia, prezintă un nou instrument de învățare automată pentru a determina riscului de extincție al speciilor de reptile. Lucrarea sugerează că speciile care nu sunt incluse pe celebra listă IUCN, din cauza lipsei datelor sunt mai susceptibile de a fi amenințate decât speciile cunoscute.

Lista roșie a speciilor periclitate, publicată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN), este cea mai cuprinzătoare evaluare a riscului de dispariție a animalelor, însă există multe specii care nu au fost studiate pentru a stabili dacă trebuie incluse sau nu pe listă.

Experții au investigat peste 4300 de specii de reptile despre care nu se cunosc multe informații referitoare la conservare și au descoperit, cu ajutorul unui model computerizat, că 27% dintre acestea au fost încadrate într-o clasă de risc.

Autorii au declarat că este nevoie de acțiuni imediate pentru a conserva biodiversitatea reptilelor, în special în regiunile cu populații mari, precum Australia, Madagascar și bazinul Amazonului.

Sursă text: phys.org

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: