Connect with us

Sanatate & Life Style

Un simplu truc făcut dimineața te ajută să dormi mai bine noaptea. Sfaturile unui expert

Published

on

Un expert în somn a dezvăluit ce putem face pentru a dormi mai bine noaptea.

Puțină lumină dimineața ne poate ajuta în acest sens, potrivit expertului Anne Marie Boyhan.

„Asigură-te că obții lumină naturală în timpul zilei. Dacă lumina soarelui îți ajunge la ochi dimineața, îți setează ceasul biologic și declanșează sincronizarea hormonilor cortizol și melatonină, care afectează somnul,” a spus expertul pentru The Mirror, citat de LADBible.

Secretul unui somn bun stă în reglarea de melatonină și cortizol

Melatonina este hormonul care ajută la reglarea somnului, iar cotizolul joacă un rol important în ciclurile noastre de somn și trezire.

Corpurile noastre încep să producă melatonină când se întunecă și este la cel mai înalt nivel în orele cu soare. Așadar, o creștere a melatoninei noaptea încurajează somnul și are un efect opus în timpul zilei.

Totodată, cortizolul ne dă energie dimineața, ne face să ne simțim mai alerți și începe să scadă gradual, ajutându-ne astfel să dormim.

De aceea, stimularea adecvată a producției de melatonină și cortizol (lumină dimineața și întuneric seara) ajută la optimizarea mai ușoară a somnului nostru.

„Dacă te chinui să adormi, pregătește-ți dormitorul pentru succes al somnului. Axează-te pe crearea unui mediu complet întunecat și evită lumina albastră de la ecrane cu o oră înainte de culcare,” a mai spus Boyhan.

sursa: stirileprotv.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: