Connect with us

Meteo

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

Temperaturile au început deja să scadă, iar de duminică vom avea minus…

Published

on

Deși mai sunt 7 zile până la Mărțișor, primăvara este departe. Meteorologii ne avertizează că trebuie să ne pregătim de un episod de iarnă geroasă, care nu are legătură cu data din calendar.

Temperaturile au început deja să scadă, iar de duminică vom avea minus 10 grade pe timpul zilei în toată țara. De vină pentru această vreme rea este un vortex polar care afectează toată Europa.

În toate cele 3 luni de iarnă, temperatura nu a scăzut în București pe timpul zilei, mai mult de minus 6 grade, temperatura înregistrată la stația Filaret în ianuarie. De săptămâna viitoare, însă meteorologii spun că va fi mult mai frig de atât, tocmai acum când ne pregătim să sărbătorim primăvară.

Alina Șerban-Meteorolog: “Pentru începutul săptămânii viitoare vorbim de vreme geroasă, temperaturi sub minus 10 grade chiar și ziua. Duminică și luni ne așteptăm că temperaturile să fie negative în toată țară. Din datele ultimelor materiale rezultă că primăvară debutează cu un episod de iarnă”

Așadar dacă până acum am avut o vreme anormal de caldă, acum va fi anormal de frig. Senzația de ger a apărut deja. Din cauza vântului, la vârful Omu, temperatura resimțită a fost de minus 30 de grade, iar meteorologii numesc asta că fiind o temperatură scăzută extremă. Acest val de frig este o anomalie meteorologică. Totul pornește de la un vortex polar explică un climatolog.

sursa:stirileprotv.ro