Connect with us

International

UNICEF a dezvăluit „Clasa pandemică”

Published

on

Pentru a atrage atenţia asupra crizei din sectorul educaţiei şi pentru a creşte gradul de conştientizare a necesităţii ca guvernele să menţină deschise şcolile sau să le prioritizeze în cadrul unor planuri de redeschidere, UNICEF a dezvăluit, la New York, „Clasa pandemică”, o instalaţie simbolică reprezentând o sală de curs cu 168 de bănci goale, câte o bancă pentru fiecare milion de copii din ţările în care şcolile au fost închise aproape complet, ca un memento solemn al claselor goale din orice colţ al lumii.

Potrivit datelor publicate de UNICEF, 14 ţări din lume au rămas în mare parte închise în perioada martie 2020 – februarie 2021. Două treimi dintre acestea se află în America Latină şi Caraibe, fiind afectaţi aproape 98 de milioane de elevi. Din cele 14 ţări, Panama a ţinut închise şcolile cele mai multe zile, fiind urmată de El Salvador, Bangladesh şi Bolivia.

Conform datelor UNESCO, în perioada 11 martie 2020 – 2 februarie 2021, în România, dintr-un total de 157 de zile şcolare, şcolile au fost închise 108 zile şi parţial închise 49 de zile.