Connect with us

International

Vanzarile Rolls Royce au scazut din cauza injumatatirii livrarilor pe piata din China

Mărcile de lux au avut de suferit în ultimele luni din cauza încetinirii economiei chineze, a doua mare economie a lumii.

Published

on

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motors, companie cumpărată de grupul german BMW în 1998, a anunțat luni că anul trecut vânzările sale au fost mai mici decât recordul înregistrat în 2014, dar cu toate acestea a înregistrat al doilea cel mai bun an din istoria de 112 ani a companiei, informează Agerpres.

La nivel global, Rolls-Royce a vândut anul trecut un număr total de 3.785 de autoturisme, în scădere față de recordul de 4.063 unități înregistrat în 2014. Constructorul a precizat că a înregistrat rezultate solide în toate regiunile globului, cu excepția Chinei unde vânzările sale s-au redus cu 54%.

Pe piața din America de Nord vânzările Rolls-Royce au crescut cu 6% în ritm anual, astfel că această regiune a rămas cea mai importantă piață pentru Rolls-Royce, fiind responsabilă pentru o treime din vânzări, urmată de Orientul Mijlociu, Europa și Asia Pacific.

Anul trecut vânzările Rolls-Royce au fost susținute de succesul automobilelor din familia Wraith și Ghost astfel că, încă o dată, Rolls-Royce a vândut mai multe automobile în segmentul de peste 200.000 de euro decât orice alt producător auto. De asemenea, numărul de reprezentanțe Rolls-Royce a crescut cu cinci unități în 2015 până la 130. Rolls-Royce Motor Cars Abu Dhabi a fost reprezentanța cu cele mai mari vânzări pentru al treilea an consecutiv.

Mărcile de lux au avut de suferit în ultimele luni din cauza încetinirii economiei chineze, a doua mare economie a lumii, care a suferit de pe urma unei prăbușiri a pieței bursiere, o devalorizare a monedei naționale și a campaniei guvernamentale de limitare a consumului de produse de lux.