Connect with us

Fapt divers

Viața animală modernă ar putea proveni dintr-o deltă

Published

on

Sursă imagine: commons.wikimedia.org/Degan Shu, Northwest University, Xi'an, China

Potrivit unui nou studiu, strămoșii mai multor specii de animale care străiesc în prezent și-ar putea avea originea într-o deltă din China.

Cu o vechime de aproximativ 518 miliaone de ani, Chengjiang Biota din Yunnan, în sud-vestul Chinei, reprezintă unul dintre cele mai importante grupuri de fosile de animale descoperite până în prezent și o mărturie a apariției unei varietăți impresionante de forme de viață unicelulare. În acest loc au fost descoperite peste 250 de specii de viețuitoare, inclusiv artropode și vertebrate.

Noile cercetări sugerează că mediul era o deltă marină de mică adâncime, bogată în nutrienți. Rezultatele lucrării sunt valoroase deoarece dezvăluie că majoritatea animalelor preistorice au putut să supraviețuiască în condiții vitrege, cum ar fi variațiile de salinitate și depunerilor unor cantități mari de sedimente.

Sursă imagine: scitechdaily.com

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional8 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional9 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional9 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional9 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional9 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National14 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON