Connect with us

Sport

Viitorul Constanța – CS Universitatea Craiova (avancronică)

Duminică, ora 20.00

Published

on

Derby-ul etapei a 22-a se va juca pe cocheta arenă din Ovidiu, unde se vor duela două dintre cele mai spectaculoase echipe din Liga 1 Betano, Viitorul şi U Craiova.

Cinci victorii, o remiză şi patru înfrângeri este palmaresul grupării dobrogene pe teren propriu în ediţia curentă. De partea cealaltă, oltenii au aceeaşi linie de clasament în deplasare, dar craiovenii au reuşit să înscrie de 20 de ori, având cel mai bun atac din postura de vizitatori (la egalitate cu FCSB).
– 16 goluri a înscris U Craiova din faze fixe, cele mai multe dintre toate competitoarele. Nouă dintre acestea au fost reuşite din penalty.

– 7 dintre cele 10 victorii bifate de constănţeni au fost izbutite la un gol diferenţă.

Viitorul vs U Craiova în Liga 1: 13 jocuri – 4 succese Viitorul – 4 remize – 5 victorii U Craiova.
Palmares cu Viitorul gazdă: 6 jocuri – două victorii Viitorul – două remize – două succese U Craiova.
– Prima confruntare a avut loc pe 8 august 2014, Universitatea – Viitorul 2-2 (dublă Curelea, respectiv dublă Mitrea).

– Cea mai mare diferenţă de scor: 28 noiembrie 2015, Viitorul – U Craiova 4-0.

– Întâiul succes din contul oltenilor în Liga 1: 28 august 2016, U Craiova – Viitorul 2-1, marcatori Bancu, Măzarache, respectiv Casap.

– Ultima victorie bifată de dobrogeni: 7 mai 2017, U Craiova – Viitorul 0-1, gol Florinel Coman, rezultat prin care elevii lui Hagi au făcut un pas mare spre primul titlu din istoria clubului.

– O singură remiză albă s-a înregistrat în duelurile directe, pe 16 martie 2018, la Ovidiu. În acel meci, elevii lui Devis Mangia au ratat un penalty prin Zlatinski (minutul 59), iar gazdele au terminat în 10 jucători, după ce Vînă a fost eliminat pentru cumul de galbene.

– Cele mai multe goluri: 28 aprilie 2018, U Craiova – Viitorul 3-3, marcatori Mitriţă, Al. Băluţă dublă, respectiv Cicâldău, Cr. Ganea dublă.

– Cea mai recentă întâlnire directă: 22 septembrie 2018, U Craiova – Viitorul 2-0 (dublă Koljic).
– 13 dintre cei 24 de jucători utilizaţi de Gheoghe Hagi în primele 21 de etape sunt născuţi după 1 ianuarie 1996, dintre care 10 autohtoni.

– 26 de jucători au evoluat pentru olteni în ediţia curentă, Mirko Pigliacelli fiind singurul care a strâns toate minutele.

 

În acest moment, Universitatea Craiova ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 1, cu 38 de puncte, iar Viitorul Constanța este pe locul 5, cu 33 de puncte.

Partida va transmisă, în direct, la Radio România Oltenia Craiova, începând cu ora 20.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro