Connect with us

Sport

Viitorul – CS U Craiova (avancronică)

Duminică, 20 august, ora 18.30

Published

on

Derby-ul etapei a 7-a se va disputa la Ovidiu, acolo unde echipele cu cele mai mici medii de vârstă dintre cele 14 combatante promit un meci foarte interesant, cu implicaţie directă în lupta pentru podium.

Viitorul şi CS U Craiova s-au mai întâlnit de opt ori în Liga 1, de patru ori au câştigat dobrogenii, de două ori s-au impus oltenii, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate.

– Primul meci a avut loc pe 8 august 2014, 2-2 pe fosta arenă „Ion Oblemenco”. Vizitatorii, antrenaţi la vremea respectivă de Bogdan Stelea, au deschis scorul prin Mitrea, apoi Curelea a marcat de două ori şi a întors rezultatul până la pauză, dar în partea secundă, cu 11 minute înainte de final, acelaşi Mitrea a executat perfect o lovitură liberă şi a stabilit rezultatul final. În retur, Mitriţă a înscris cel mai rapid gol al campionatului 2014-2015, în secunda 36, după care Rocha a adus egalarea în minutul 24.

– În ediţia 2015-2016, cele două s-au duelat doar în sezonul regulat, când de fiecare dată s-a impus trupa de la malul Mării Negre, 2-1 la Craiova  (Florin Tănase, Aganovic / Vătăjelu) şi 4-0 la Ovidiu (Bănel Nicoliţă, Florin Tănase – dublă, Aganovic).

– Întâiul succes din contul oltenilor în Liga 1: 28 august 2016, CS U Craiova – Viitorul 2-1, marcatori Bancu, Măzărache, respectiv Casap.
– Singura victorie izbutită de „alb-albaştrii” în deplasare: 6 aprilie 2017, Viitorul – CS U Craiova 0-1 (marcator Alexandru Mateiu).

– Cea mai recentă confruntare: 7 mai 2017, CS U Craiova – Viitorul 0-1, gol Florinel Coman, rezultat prin care elevii lui Hagi au făcut un pas mare spre primul titlu din istoria clubului.

Pe lângă cele opt partide din Liga 1, acestea s-au mai întâlnit în Cupa României 2014-2015, victorie CS U Craiova cu 2-1, şi în Cupa Ligii 2015-2016, 9-8 pentru Viitorul după executarea loviturilor de departajare.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Viitorul – 23 ani şi 5 luni;
CS Universitatea – 24 ani şi 3 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro