Connect with us

Regional

Vila Florica a devenit Muzeul Național ”Brătianu” (audio)

Published

on

Astăzi, a fost inaugurat, la Ștefănești, în județul Argeș, Muzeul Național „Brătianu”, cu sediul în Vila Florica, fostă reședință a familiei Brătianu, din această localitate. Evenimentul, la care a participat și premierul Ludovic Orban, coincide cu aniversarea a 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.

Cristian Matei, Radio România:

Conacul Brătienilor este unul dintre cele mai frumoase domenii boierești din România. A fost construit după planurile lui Ion Brătianu, iar, în perioada 1889 – 1925, au avut loc alte modificări după planurile lui Ion I. C. Brătianu. Realizat în stil neoromânesc, cu elemente moderne și tradiționale, frumosul conac va căpăta numele de Vila Florica, în memoria fiicei lui Brătianu, decedată la o vârstă fragedă, în urma unei boli infecțioase.

Vila a fost vizitată de mari personalităţi culturale ale vremii, de oameni politici însemnaţi, de scriitori valoroşi: Carol I, Ferdinand I, reginele Elisabeta şi Maria, C.A.Rosetti, prinţul Barbu Ştirbey, mareşalul Averescu, I.G.Duca, fraţii Golescu.