Connect with us

Regional

Vioara Stradivarius ajunge la Târgu-Jiu

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta la Masa Tăcerii

Published

on

Vioara Stradivarius Elder-Voicu, care aparține statului român, va putea fi admirată și ascultată la Târgu-Jiu de iubitorii muzicii culte. Violonistul Alexandru Tomescu va fi prezent alături de legendarul instrument în orașul lui Brâncuși și va susține un concert chiar la Masa Tăcerii, unde vor fi amplasate aproximativ 500 de scaune pentru publicul doritor.

Evenimentul va avea loc în ultima parte a lunii octombrie, în zilele de 25 și 26 octombrie. Într-una din aceste zile va fi organizată și o ședință foto lângă operele lui Brâncuși. Instrumentul va fi transportat într-o mașină blindată.

138355381092c6ab89

Vioara Stradivarius Elder-Voicu a fost construită de Antonio Stradivari în anul 1702. Instrumentul face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele zece viori Stradivarius funcționale din lume. Vioara a fost declarată de experții nemți una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari.

Instrumentul a fost cumpărat de statul român în anul 1956, din Elveția, la ordinul lui Gheorghe Gheorghiu Dej, cu suma de 70.000 de franci elvețieni. Acum, vioara este evaluată la 1,2 milioane de euro.

2-Alexandru-Tomescu-revine-la-Targu-Mures-cu-celebra-vioara-Stradivarius

Violonistul Alexandru Tomescu, cel care cântă la vioara Stradivarius, a fost distins cu peste 100 de premii obţinute în cadrul unor concursuri naţionale şi 26 primite în competiţii internaţionale, de-a lungul timpului. Artistul a susţinut concerte pe scenele unor instituţii importante, precum: Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Berliner Philharmoniker, Théâtre des Champs Élysées (Paris) sau Metropolitan Arts Center (Tokyo) şi a colaborat cu renumiţi maeştri ai baghetei cum sunt Kurt Masur, Valery Gergiev sau Christoph Eschenbach.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: