Connect with us

Evenimente

29 februarie: Ziua internațională a bolilor rare

Sloganul ediției dedicat zilei este „Uniți, vom fi auziți!”, iar tema din acest an, „Vocea pacientului”, recunoaște rolul crucial pe care pacienții îl joacă în exprimarea nevoilor lor.

Published

on

Marcată la 29 februarie, Ziua internațională a bolilor rare se află, în 2016, la cea de-a noua ediție. Această zi, coordonată de EURORDIS, este programată pentru ultima zi a lunii februarie în fiecare an.

Tema din acest an a zilei, „Vocea pacientului”, recunoaște rolul crucial pe care pacienții îl joacă în exprimarea nevoilor lor, îndemnând la schimbarea care să îmbunătățească atât viața lor, cât și a celor din familiile lor.

Sloganul ediției dedicat zilei este „Uniți, vom fi auziți!”. Prin acesta se urmărește transmiterea unui mesaj către un public cât mai larg, în special spre cei care nu sunt afectați direct de o boală rară, pentru a se alătura celor care trăiesc cu o astfel de boală, cu scopul de a face cunoscut impactul acestor suferințe asupra semenilor.

În această zi, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniștii din sistemul sanitar, cercetătorii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu aceste boli.

 

Sursa: Agerpres

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d