Connect with us

Regional

Ziua Pompierilor în Vâlcea

Cetăţenii vor putea vizita atât unitatea din Rm. Vâlcea, cât şi subunitatea din Drăgăşani.

Published

on

Duminică, 13 septembrie 2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va sărbători împlinirea a 167 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848.

Între orele 09.00 – 12.00, cetăţenii vor putea vizita atât unitatea din Rm. Vâlcea – strada Decebal nr. 7, cât şi subunitatea din Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, prilej cu care vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul în unitate se va face pe baza unui act de identitate.

La ora 10.00, în incinta inspectoratului se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor pompieri. Ulterior se vor transmite mesajele autorităţilor, se vor recompensa cadrele, se vor premia câştigătorii competiţiilor sportive, iar în încheiere se vor prezenta exerciţii specifice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: realitateavalceana.ro

%d