Connect with us

Fapt divers

Bateriile de telefon cu supercondensatori se vor încărca în câteva secunde

Published

on

Încărcarea rapidă a bateriilor de telefon ar putea deveni istorie dacă noua tehnologie pentru supercondensatori intră pe piață.

Supercondensatorii sunt creați pentru a elibera cantități mari de energie deodată și au un potențial foarte mare. Problema este că nu pot stoca la fel de multă energie precum bateriile, doar că o nouă tehnologie ar putea schimba asta.

”Dacă înlocuim bateriile de telefon cu supercondensatori, îți vei putea încărca telefonul în câteva secunde, iar bateria ți-ar ajunge pentru o săptămână”, spune Nitin Choudhary de la University of Central Florida, unul dintre cercetători.

Momentan, un supercondensator cu aceeași capacitate ca a unei baterii litiu-ion este mult prea mare pentru a fi instalat într-un telefon. Totuși, atașarea unor nanomateriale bidimensionale pe supercondensatori i-a ajutat pe cercetători să creeze dispozitive mici, ușoare, flexibile, dar și cu o capacitate de stocare mai mare.

Acești supercondensatori ar rezolva și problemele legate de uzura bateriei, care nu mai reușește să se încarce suficient după aproximativ 18 luni. Un asemenea dispozitiv se poate încărca de 30.000 de ori fără probleme, în timp ce o baterie de telefon clasică începe să se degradeze după mai puțin de 1.500 de încărcări.

Au mai fost și în trecut încercări de a crea astfel de supercondensatori bazați pe materiale bidiemsnionale, dar echipa de acum a reușit să realizeze asta printr-o sinteză chimică simplă. Astfel, noii supercondensatori sunt creați din milioane de cabluri de grosimi nanometrice, acoperite de carcase realizate din materiale bidimensionale.

Tehnologia pentru astfel de baterii de telefon încă nu este gata pentru comercializare, dar se lucrează la un astfel de aspect. De asemenea, echipa este de părere că același timp de supercondensatori ar putea fi folosiți și pentru bateriile din mașinile electrice, în viitor.

ULTIMA ORĂ

Regional13 ore ago

Acțiunile polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier (AUDIO)

Polițiștii doljeni au avut în ultimele 48 de ore mai multe acțiuni pentru reducerea riscului rutier. S-au aplicat peste 200...

Regional13 ore ago

Autoritățile locale slătinene precizează cine va primi tichetele sociale de Paște în 2024 (AUDIO)

După cum bine se știe, anul acesta Paștele va veni în două tranșe, și la cel puțin o lună distanță....

Regional13 ore ago

I.P.J. DOLJ: În anul 2023, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 7,4 % față de anul 2022 (AUDIO)

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițistii rutieri doljeni au organizat, în anul 2023 peste 1800 de actiuni, dintre acestea...

National13 ore ago

MApN angajează peste 5.000 de soldaţi și gradați (AUDIO)

Au început înscrierile pentru cele peste 5.000 de posturi de soldat și gradat profesionist disponibile la nivel național. Ministerul Apărării...

National14 ore ago

Spitalele românești: Pacienţilor li se cere să cumpere de la farmacie medicamentele de care au nevoie (AUDIO)

Spitalele româneşti au probleme tot mai mari legate de finanţare. Multe unităţi se plâng că, lună de lună, banii primiţi...

National14 ore ago

La ora 19.00 va fi prezentată strategia PNL și PSD privind comasarea alegerilor (AUDIO)

Liderii PSD şi PNL au stabilit o strategie comună pentru alegerile din acest an, care urmează să fie validată, după...

Sport18 ore ago

Sorana Cîrstea o întâlnește pe croata Donna Vekic

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON