Connect with us

Info Trafic

Traficul de sâmbătă

Ceaţă, chiciură, ger, condiţii de formare a poleiului

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

În orele următoare, circulaţia se va intensifica pe DN1 Bucureşti – Braşov. Este posibil să se formeze coloane de autovehicule, mai întâi la intrarea în Comarnic, apoi între Sinaia şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov.

În unele zone ale ţării, se circulă în condiţii de ceaţă. În judeţul Giurgiu, vizibilitatea este de aproximativ 100-150 de metri pe DN6 şi DN61. De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, dar şi la chiciură şi la condiţii de formare a poleiului, pentru judeţele Timiş, Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Argeş, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi, valabile până la ora 8:00. Până la ora 10:00 mai este în vigoare şi o atenţionare cu cod galben referitoare la vreme deosebit de rece.

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele  de ceaţă).

În judeţul Olt este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia – Pleșoiu (DN64).

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

DN7C-Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;

DN17D, în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

Conform informaţiilor primite de la secţiile regionale de poliţie transporturi, navigația pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

Din cauza chiciurii care se formează pe firul de contact, este posibil ca unele trenuri să acumuleze întârzieri.